Onze eerste avonturen

Geplaatst: 03/2012 in Blog

Beste lieve lezers

Met ons gaat het goed 

We houden het nog met elkaar uit!  ( geintje)

We hebben gisteren het laatste stukje van de Zulu dienst mee gemaakt waar Pastor Jozef   voor ging.

Het bleek, dat na een uurtje gewacht te hebben bij zijn kerk, dat hij in een ander kerk sprak. We waren te laat voor de preek maar op tijd voor de collecte!

Ja en waar gebeurd het dat als je aan komt de dienst onder broken word de pastor naar buiten komt om je te verwelkomen en alle gemeente leden al zingend dansend je komen huggen!.

Na de dienst zijn we eerst naar het oude huisje van oma geweest en daarna naar de nieuwe plek dicht bij een watertap punt en dichter bij de mensen. Wat het nog bijzonderde maakte Oma zorgde niet alleen voor de 5 kleinkinderen maar ook nog voor 3 extra kinderen van een andere dochter van haar die helaas ook overleden was. Dus nog meer noodzaak voor haar om een goed huisje te krijgen.

Ik had gevraagd of de fundering al gelegd kon worden en zo waar de eerste stenen waren al gestapeld. Vandaag helaas, hozen van de regen balen maar ja alle boeren hebben een bidstond gehad voor regen en ja dan kunnen wij moeilijk daar tegen in bidden voor zon!

Maar goed vandaag zijn we materialen aan het opzoeken en kopen en hopelijk is het staartje van Irina morgen over zodat we samen met 2 locels kunnen gaan bouwen.

We slapen in een prachtig nieuw paveljoen bij het kinderdorp Rehoboth

Vanmorgen heeft Jan zijn rijkunsten laten zien alle chaufeurs durfden het niet meer aan om met Toyota Pick up wagen waarvan de 4 x 4  kapot was door de blubber naar boven te slippen. Jan heeft de bewondering van de locals gewonnen.

Vanmorgen bij de devotion time geweest heerlijk die mooie zwarte popetjes weer te zien.

Misschien kunen jullie in Holland stiekem toch bidden voor zon!

Met dank aan de mensen die ons een reactie gestuurd hebben. De kakkerlakken waren in Dubai.   ( goed voer voor het ontbijt!)

Tot een volgend bericht

 

Groet van ons allen en tot pastor bevorderde Pastor Gerrit.

 

 

 

 Frits aan het werk! Nu  ja eerst lang denken!

 

De foto van de regenboog was een bevestiging voor ons dat we goed zaten een knipoogje van boven.

 

 

 

reacties
 1. schoonmoeder van Frits schreef:

  Wat een prachtig project!! Een huisje bouwen voor een omaatje, die voor haar kleinkinderen wil zorgen! Ik voel helemaal mee en bid voor zegen op dit project!
  Bijzonder Frits, dat jij nu in Afrika zit i.p.v. je vader en moeder! Jij moet nu wel voor twee werken, hoor!! Heb je je dat wel gerealiseerd??
  Die regenboog zie ik niet op de foto, maar Gods trouw is groot!!

  Lieve groet,
  Je schoonmoeder

 2. Til en kids schreef:

  Hé daar, wij volgen jullie op de voet natuurlijk. Erg leuk om jullie belevenissen te lezen, zo kunnen we het ook een stukje mee-BELEVEN!! Aleisha had vandaag op school een vrouw die vertelde over het Malawi-project, ze was maar wát trots om over ‘papa in Zuid-Afrika’ te vertellen.
  Wat een welkom zeg van de gemeenteleden, kunnen wij nog wat van leren om zo ‘de vreemdeling’ welkom te heten! Het klinkt goed daar, nu BOUWEN maar! Tsja bidden voor zon, terwijl de rest om regen bidt …..

 3. huizeph schreef:

  Goede tijd daar, jullie namen staan op de GAiN gebedsbrief. Groet, Jaïro

 4. Michel schreef:

  Hoi daar,
  tjonge, mijn toetsenbord was nog warm van het vorige bericht, en nou kan ik weer gaan typen. Ik heb nog eens nagedacht over dat bidden voor zon….. Weet je, na regen komt zonneschijn zegt een oeroudhollands spreekwoord. Oké, het kan dus eerst wat weekjes regenen, maar er komt zonneschijn. Je moet gewoon geduld hebben. Jij moet dat wel hebben Nelleke, anders had je het nooit zo lang met Gerrit uitgehouden (oeps, wat type ik nu weer). Jammer dat jullie daar (nog) geen kakkerlakken hebben, is altijd leuk gezelschap, je kan tegen ze praten, ze aaien en ze zijn altijd bij je, zelfs onder de douche :).
  Gaaf om de verslagen te lezen, houd vol en houd moed!!

  Groet,

  Michel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s