vorderingen maar nog veel te doen

Geplaatst: 03/2012 in Blog

Beste lezers

Even de tijd om jullie reacties te lezen en weer iets van ons te laten horen.

Gisteren een goed  bouw dag gehad met goed weer alhoewel veel kuiten een nekken gisterenavond knal rood waren

Wat gaaf is om te vertellen we krijgen vee hulp van de buur vrouwen. Zij vinden het zo bijzonder dat wij uit Nederland komen ( de meeste hebben geen idee waar dat is ergens over de grote zee) En ik moet zeggen ze werken als paarden wat een uithoudings vermogen. Ze hebben alle dakbalken bomen geschild en een ame maakt alle specie klaar wat bijzonder zwaar werk ik. Ernst en Willem jan jullie weten hoe zwaar Dakka maken is!

Verder hebben we een paar jonge knapen ingehuurd die ons helpen met de bouw.

We maken een traditioneel huis en Rondalo  (Rond onder hoeken waar volgens de zulu tradie anders de boze Geesten gaan zitten)

Natuurlijk hebben we ook gespreken over het geloof  Dat go groter is maar traditie en voorouder verering zitten erg diep en het kost lange tijd om alleen op God je vertrouwen te zetten.

Onderling hebben we veel schik dus naast hard bikkkelen is het hier goed uit te houden. oms flauwe spelletjes  met rauwe eieren.

Due zal ik niet verklppen want dan kunnen we dit zeelf allemaal thuis inde familie vriendekring een keer herhalen.

Ik probeer nog wat plaatjes er op te zetten .  de muren staan hopeelijk kunnen we vandaag een dak construktie omhoog krijgen. En verder gaat de grootste klus beginnen stukken van de wanden binnen en buiten.

groet van allen

 

 

 

 

 

Advertenties
reacties
 1. schoonmoeder van Frits schreef:

  Hoi Fritsie,

  Geweldig werk doen jullie, zeg! En dat je zoveel onverwachte hulp krijgt van buurvrouwen! Prachtig!
  Morgen ga ik gezellig koffiedrinken bij Mathilda! Kunnen we het er nog eens over hebben!
  Je vader net nog gebeld, daar gaat het goed mee! Hij houdt het ook helemaal bij, waar jullie mee bezig zijn! Fijn, dat jij in zijn plaats kon gaan, Frits! Super!!
  Jullie hebben ook veel lol met elkaar, zo te lezen! Ik ben wel benieuwd wat jullie met die rauwe eieren uitgespookt hebben! Leggen de kippen daar zoveel?
  Ken je het Afrikaanse taaltje al of spreek je gewoon Vaassens, Frits?

  Allemaal nog een goede tijd samen en laat je door Gods Geest inspireren!!

  Je schoonmama

 2. huizeph schreef:

  Hee Gerrit, Goed om te horen dat het je goed vergaat daaroo. Misschien is het goed om de tekst nog eens goed na te lezen voordat je een blog plaatst. Er zitten veel fouten in die met het overlezen en een stukje tijd voorkomen hadden kunnen worden. Ben benieuwd naar je volgende blog! Jullie reis wordt meegenomen in de GAiN gebedsbrief.

 3. Til en kids schreef:

  Wat klinkt het goed zeg! Wij strepen hier de daagjes af op onze speciale ‘papa naar zuid-afrika’ kalender, en we zijn al bijna op de helft :-)! De meiden deden vanochtend in de badkamer bij elkaar papa’s geurtje op, zodat papa dichtbij hen is….wat een grieten toch. Jullie kijken toch wel goed om naar Frits he!? Hij is namelijk de enige die thuis 5 vrouwen heeft achter moeten laten. Af en toe een extra hug, mag hij best hebben hoor!
  Wij zouden het wel leuk vinden als we een foto zien van het team, zo kunnen we een beetje weten wie jullie nou allemaal zijn! Dus we hopen binnenkort op een leuke, actieve, creatieve teamfoto, zou dat lukken? Wij gaan dan wel bedenken wie-wie is en wie-bij-wie hoort haha….

  We zijn super trots op jullie! We blijven bidden dat God zal voorzien in dát wat nodig is voor de bouw, voor de gemeenschap en voor jullie! Mooi dat jullie op praktische wijze, Gods Liefde voor de mensen mag laten zien! Ga er voor met elkaar en voor elkaar!! Hele hartelijke groetjes,
  Til en kids

 4. Anneke Bor schreef:

  Succes verder! Fijn, dat het toch zo goed verloopt.

 5. Aletta schreef:

  Ik zie de dames al werken!
  Tja vrouwen weten van aan pakken, want dakka maken was het eerste jaar voor Enrst en Willem Jan een heel karwei, maar afgelopen jaar waren wij als dames ook flink aan het scheppen om die dakka te maken!
  En michel : mijn man een watje noemen?
  Ik daag je uit om deze zomer ook mee te gaan naar Afrika en dan spreken we verder 😉

  Ik ben benieuwd naar de foto’s!
  Heel veel zegen en kracht toegebeden en veel plezier verder met elkaar!

  Liefs Aletta

 6. Michel schreef:

  Hoi allemaal,

  altijd leuk om van een GAiN team berichten te lezen, wat is werken voor onze Heer toch fantastisch, je mag Hem dienen én plezier hebben om rauwe eieren.
  Ik heb ooit geleerd dat een cirkel oneindig veel hoeken heeft, en onze God, de enige échte, laat zich toch niet in een hoek zetten, die staat centraal. Gaaf dat jullie onze God zo zichtbaar kunnen maken in jullie daden. Spreekt Gerrit al suydafrikaans?
  Ik heb noch Ernst, noch Willem-Jan ooit horen klagen over specie maken, en dat zijn allebei watjes, het kan dus eigenlijk niet zwaar zijn :).

  Groetjes uit dezelfde tijdzone, maar wat kilometertjes en graadjes bij jullie vandaan. Sterkte met de kuitjes en de nekkies!

  Michel

 7. Deb schreef:

  Goed om te horen dat het tot nu toe voorspoedig verloopt en dat jullie veel hulp hebben!
  De regen is dus weer weg en er is een mooi zonnetje voor in de plaats gekomen…. hoeveel graden is het daar?
  Als het goed is wordt het hier morgen en overmorgen echt lenteweer 🙂
  Hier alles verder goed. Vandaag maar een beetje rustig aan doen en van mijn vrije dag genieten.
  Liefs van ons en een dikke knuffel van Florian

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s