Verhuist

Geplaatst: 03/2012 in Blog

Beste lezers

Vanmorgen hebben we de spullen verhuist van Rehoboth het kinderdorp naar Isotsha Creek. een mooie plek  waar we verzorgd worden door Kirsten en Patrick. Na het de hele week zelf koken is het heerlijk om thuis te komen en dat er voor je gekookt is

Daar de muren vandaag moeten drogen, konden we niet werken. We zijn naar Mug en Bean in Margate ons favorite restaurantje geweest. ( sommigen van jullie snappen waar ik het over heb!  Mug is vele malen beter dan Mac.)

Het dak van het huis is klaar en vandaag stormt het dus morgen weten we of het echt goed gebouwd is.

Onze werkers zouden vandaag zelf de binnemuur stucken. Maandag hopen we de vloer te storten en beginnen met het schilderen van de buitenmuur. We hebben mooie blauwe verf gekocht (mug werend) !

We zijn met een leuke soms bijzondere groep allemaal eigen heimers maar met een hart van goud.

Frits maakt soms opmerkingen die ik niet durf door te geven. Menno praat aan een stuk door. Jan heeft weer hele andere humor, Ria is expert eieren met hele dooier bakken. Nelleke is de moeke voor de groep en Hetty wijst ons de weg met haar map die ze vorig jaar op duister manier heeft gekregen.  Maar als het zaakje begint te lachen dan heb je echt de poppen aan het dansen. Het volume is vr in de omgeving te horen de honend begnnen spontaan te janken.

Vandaag zijn de drie stoerste  ( raad maar) van de groep in de zee geweest. Geweldige golven en ondanks de storm en een beetje regen heerlijke temperaturen. 

Nelleke Menno en Hetty zijn nu inkopen aan het doen omdat we dinsdag de thonships in gaan en voedsel pakketen willen uit delen. Jan en Ria lopen samen hand in hand op zoek naar een zonnebril die op duistere wijze uit ons huisje verdwenen is frits loopt alleen te genieten langs de kust en droomt alleen nog maar van surven.

 

En ik mag weer het internet cafe in om jullie te vermaken met wat feitjes over onze reis. Helaas zit er op deze webog geen spelingscontrole en val ik al weer flink door de mand dat ik dislecties ben. Maar goed je moet je handicap accepteren en dan leren hier mee om te gaan. Mochten er mensen zich hier aan storen dan vanaf nu maar niet meer mee lezen.

Voor nu de hartelijke groeten en we wensen jullie ook allemaal een fijne zondag we hopen morgen weer naar een Zulu kerk te gaan en raad eens wat pastor Frits doet de preek ( ik hoop van 3 punten).

Gerrit

 

 

 

Advertenties
reacties
 1. guus schreef:

  hey luitjes, goed te lezen dat jullie voorspoedig zijn in je werk en het ook nog naar je zin hebben.
  Gerrit, dislekties of niet, het is leesbaar en begrijpelijk. en wat die storm betreft: laat maar waaien.
  en Gerrit… laat ze maar lachen. wie het laatst lacht. en wat die 3 punten preek betreft: aan Vaders zegen is het al gelegen…dus die bid ik je van harte toe. vanuit de genade van Jezus kan je alles aan en door de ondersteuning van de Heilige Geest is geen berg te hoog geen dal te diep en geen taalbarrière onoverkomelijk. vriend, doe moeke een knuffel en de rest de groeten. werk ze en voor nu HOUDOE vanuit een zonovergoten Brabant. Guus

 2. Gerrit Jan en Anja van Triest schreef:

  Ha arbeiders in de Z A -se wijngaard ! (jullie naam past goed bij jullie roeping, Gerrit en Nelleke). Het ziet er allemaal goed uit, wat we van jullie zien, echt leuk om zo een beetje betrokken te zijn. Ons broertje Frits gaat niet veel uit de weg, merken we wel!
  En zo verrast God altijd, echt tof! Pas wel een beetje op hem, zeker met uitdagende golven en zo…
  Zegen voor jullie en voor jullie naasten daar!
  Liefs van Gerrit Jan en Anja

 3. Aletta schreef:

  Zulu kerk? Volume 100 ? Maar 1 ding weet ik zeker, jullie gaan dansend de collecte doen, terwijl het bij ons snel op het eind tijdens het laatste lied wordt gedaan 😉

  Bij jullie duurt de dienst min 3 uur, bij ons 1 1/2 uur.
  Bij jullie wordt er gedanst, bij ons gezeten of gestaan.
  En zo kan ik de verschillen nog wel even opnoemen.
  In beide gevallen: we zingen allemaal naar en voor de zelfde Vader!

  Succes met alles en veel zegen.

  Liefs

 4. Vader Frits, moeder Hennie schreef:

  Geachte rustende brouwers.
  Ten eerste vinden wij het geweldig dat het lente is.De vogels fluiten hun mooiste lied.De bijen vliegen , alles ontknopt en bruist na de taaie winter.
  Ja dat missen jullie. Die mooie hollandse morgen met dat lekkere voorjaars zonnetje. Wat kun je daar heimwee naar krijgen.Voor jullie is het anders:
  De 5 de mail heeft ons de grote van, en de vorm, architectuur, en de konstruktie,s , de toegepaste bouwmaterialen, en het bereiken van het hoogste bouwpunt, alles heeft grote indruk op ons gemaakt. En dat in zulke korte bouwtijd.De zinken dakplaten op het ronde dak, hoe kan dit gemaakt worden.
  Er zijn knappe bouwers die dit wel kunnen, zij doen dit!! Dat de gestucte wanden door daartoe genodigde vaklieden wordt uitgevoerd, geeft blijk van zelfkennis en moed en vertrouwen om deze opdracht door daartoe vakbekwame ambachtslieden te laten uitvoeren. Juist op deze wijze bouwen versterkt de samenwerking en waardering van elkaars talenten,.op wereldniveau.Zo zal deze samenwerkingsvorm zeker op internationaal terrein tot vervolg opdrachten leiden.
  Een korte info over de situatie in Gortel. Het is goed met de mensen van het thuisfront. Wij voelen ons wel in de ontstane situatie. Regelmatig ontvangen we bezoek.
  Een dagelijkse wandeling van een half –heel uur staat op de agenda.Dankbaar voor de bewarende hand van onze God, wordt goed vertolkt in psalm 146.
  Dat pastor Frits ook onze hemelse vader dankt voor wat Hij voor de Zoeloes en voor de aardse vader heeft gedaan. Hem zijn de lof en de eer!!!
  Wij wensen jullie een rijke tijd met elkaar, en vinden het fijn dat het doel toch bereikt wordt. De hartelijke groeten van vader Frits en moeder Hennie.

 5. Deb schreef:

  Gezommen…….. Ik gok Gerrit, Menno en Frits 🙂

  m”
  O
  $ri

  }dfcfffj

  Dit was een speciale boodschap van Florian. Hij mist jullie. Ik heb hem verteld dat jullie bij de olifanten, giraffen en leeuwen zijn. (met de trein en het vliegtuig…) We hebben net samen de foto’s bekeken. Leuk!
  Fijne zondag alvast.
  Liefs van ons en een dikke knuffel van Florian.

 6. Til en kids schreef:

  ps 3 , we kijken wel door de spelfouten heen hoor Gerrit. Don’t worry!

 7. Til en kids schreef:

  OH ja we zijn nog erg benieuwd, naar de teamfoto!

 8. Til en kids schreef:

  Wat heerlijk om op deze zaterdag, waarop we allemaal Frits een tikkeltje méér missen als de andere dagen, een update te krijgen over jullie….super hoor. k Ben benieuwd wat voor lekkere Zuid-Afrikaanse schotels jullie geserveerd krijgen na een dag hard werken in dit nieuwe onderkomen. Wow wat ziet dat huisje er goed uit zeg op de foto’s! Is het toeval dat de enige foto van Frits er één is, van zittend op een steen, terwijl de andere foto’s ons hard werkende overige groepsleden laten zien? Zo ken ik mijn mannetje niet! Maar oké ik geef het toe: hij was eraan toe haha….thuis is het weer buffelen geblazen!
  Het klinkt gezellig hoor, dat jullie zo’n lol hebben met elkaar. Mooi hoe zo’n groep zich weer vormt.
  Vader en moeder hebben al een paar keer geprobeerd een reactie te plaatsen, maar het lukt ze steeds niet aldus moeder hier vanochtend. Dus nu gaan ze het mij mailen en ik plaats het dan als hun reactie haha…het gaat heel goed met hen beiden, kan ik jullie melden.
  Het is vandaag hier violen-poot-dag, met zn allen in de tuin de boel gezellig maken! Ons rode meisje mocht vandaag een Zuid Afrikaans Sleichdier uitzoeken bij de Intertoys, het werd een knoeperd van een olifant, benieuwd of jullie die nog tegenkomen. Hebben jullie al wel lekker van de natuur genoten?
  Doet me goed, Frits lopend langs de kust, vast inspiratie aan het opdoen voor zn preek. Mooi vorige week ik, nu Frits… wat zouden we graag even om het hoekje willen kijken. Stukje filmen dan maar?
  We wensen jullie stuk voor stuk een heel goed weekend in Gods nabijheid! Frits succes met je preek!
  En we hopen dat jullie deze tweede week:
  – afkrijgen wat jullie wens is
  – door mogen geven wie God is
  – achter mogen laten wat nodig is
  – meenemen wat hier belangrijk is
  – los mogen laten wat ballast is
  ……geinspireerd door de Geest, gestimuleerd door elkaar en gepassioneerd voor de mensen dáár!
  Liefs Til en kus voor Frits van zn 5 meiden.

 9. John schreef:

  Wat is het prachtig om te lezen, bedankt voor de updates! Heel bijzonder hoe jullie je zo inzetten en met handen en voeten een hulp zijn voor velen. En Frits, als je nou een paar plankjes aan elkaar timmert, stuck erover en voila, surfen maar!
  groeten van John, Jans en de kinderen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s