Slapen in de Township

Geplaatst: 03/2012 in Blog

Beste lezers

De bouw loopt goed en ik denk wel op schema.

Ik zit hier te typen met mooie blauwe verf op de handen. Op de foto’s kunnen jullie zien hoe mooi hij geworden is.

Vanancht hebben we wel iets heel bijzonders gedaan. een groot deel van de groep heeft zijn confortabele bed ingeruild voor op de grond slapen in het   huisje wat we aan het bouwen zijn.

Het was een belevenis gisteren avond om 18.00 uur als het donker word gaat iedereen gewoon naar bed en wordt het stil een aarde donker om je heen. Wij hadden nog geen zin om te gaan slapen en hebben een kampvuur gemaakt waar oma met de kinderen nog bij kwam zitten gezellig.

Morgen een dagje niet bouwen maar met pastor Amos gezinnen bezoeken en voedsel pakketten uitdelen..

Vanmiddag even een bliksem bezoek gebracht aan princes waarvoor we vorig jaar een Creche gebouwd hebben. Ze waren nu een  veranda er voor aan het maken voor de zon. Mooi het ging goed met ze en de nu 52 kinderen.

WJ Aletta de foto’s waren ze super blij mee.

Zondag morgen was ook wel heel bijzonder. onze Frits sprak in de Zulu kerk  een woord over dat je een adelaar christen mag zijn en geen kip of struisvogel christen. Als je wil weten wat hij allemaal verteld heeft dan moet je hem maar uit nodigen voor een spreekbeurd!. Na afloop van zijn woord mochten we met ik schat minstens 25 mensen een persoonlijk gebed uit spreken. Daarna met een groot deel van de gemeente op de foto.

Groetjes van ons.

We genieten van de mooie plek izosha Creek en het aanwezige zwembad. Helaas nog een paar dagen en dan moeten we al weer terug.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

 

 

 

 

reacties
 1. cari schreef:

  Hoi erg gezellig om zo betrokken te zij bij jullie werk,heerlijk dat jullie elkaar verstaan omdat je voor 1 doel werkt. kinderen van 1 Vader. hartelijke groeten ,Cari Wijnia -van Triest.

 2. Michel schreef:

  De groeten van Ton en succes!

 3. Til en kids schreef:

  Lieve mensen,
  prachtig om jullie foto’s te zien! Mooi om te lezen dat jullie voedselpakketten uit gaan delen, zal vast bijzonder zijn om gezinnen zo in hun leefwereld te ontmoeten.
  Ik zal Frits eens uitnodigen voor een spreekbeurt :-)! Ben benieuwd wat hij gesproken heeft. Wat een verschil met jullie qua avonden en nachten. Bij ons is nu officieel de lente begonnen, de dagen zijn langer als de nachten, heerlijk is dat! Als jullie terugkomen vrijdag wordt er 17 graden voorspelt, voor jullie natuurlijk niks, maar voor ons heerlijk warm! Dus in die zin al een warm welkom wat jullie te wachten staat. Wij zien de kruisjes op onze kalender meer worden en de lege vakjes nog maar een paar, dat maakt ons blij! Maar genieten jullie vooral nog van deze laatste dagen voor de volle 100%! Het is zo bijzonder dat jullie daar zijn, dus pas aan Nederland denken als je in het vliegtuig stapt, voor je het weet zit je hier!
  Liefs van Til en de vier meiden!

 4. Michel schreef:

  Wat gaaf allemaal, ik kan me helemaal voorstellen dat je in zo’n hut ligt en de sterrenhemel ziet. Is het niet riskant om een kampvuur te maken daar? Enerzijds de droogte, anderzijds kanibalisme??
  Ben heel benieuwd naar meer fotomateriaal. Geniet van de laatste dagen en neem ook nog wat rust.
  Groetjes uit Holland in de lente,

  Michel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s