Nieuwe dag, nieuwe kansen??

Geplaatst: 07/2013 in Blog

Gisteravond hebben we een goeie evaluatie gehad met elkaar. Heerlijk om elkaars ervaringen te horen. Sifra en Marc hebben heerlijk genoten van het ballonnen blazen met de kids, het voetballen, basketballen enzovoorts. Het is ze al opgevallen dat de kids hier veel tevredener en enthousiaster zijn als de Nederlandse ‘verwende’kids.

 

Vandaag is een heel andere dag, we dachten nieuwe kansen, maar vandaag loopt alles anders……

Materialen die voor de bouw geleverd zouden worden om de fundering te gaan leggen, zijn er tot op heden (13.16u) nog steeds niet.

De eerste voedselpakketten die we zouden gaan uitdelen in de townships en die we gister klaargemaakt hadden, konden niet worden uitgedeeld doordat we er geen tijd meer voor hadden en onze geliefde broeder Amos een iets andere planning erop nahield.

HEt kinderwerk daar hebben we nog niets van vernomen maar die kwamen wel drie kwartier later thuis als gepland, terwijl de sociale groep (tsja waarom zouden ze anders sociaal genoemd worden) al ander half uur zaten te wachten….

Tsja…..Afrika? Cultuur? Geestelijke strijd?

Willen jullie bidden dat we temidden van onze planning, Gods Plan zien?

Dat communicatie met onze Afrikaanse broers goed verloopt?

Dat we ons flexibel opstellen en onze eigen verwachtingen mogen inleveren voor Gods verwachtingen?

Dat we tijdens in onze ogen misschien  ‘loze tijd’ creatieve mogelijkheden vinden om deze momenten in te zetten op een andere functionele, maar wat nog méér is Godvruchtige manier??

 

Dank dit was het weer. Internet verbinding hebben we alleen bij een kerk, de rest van de groep dus niet….hierbij de groeten van ons allemaal. WE genieten, zien er goed uit en slapen als een os……liefs ons

ps. vandaag een hele warme dag….insmeren en korte broeken weer dus…

Advertenties
reacties
 1. Bert en Liseth schreef:

  Ha lieve Mathil, Frits, Aleisha en Josepha, even voor jullie een berichtje…afgelopen dagen kon ik blog niet openen! Wat een prachtige foto van Josepha zeg! Geniet maar goed! Bijzondere ervaring! Wij hebben slecht internet komende weken op vakantie, dus geen idee of ik jullie kan “volgen”! Weet dat we op afstand meeleven/,meebidden, ook al zie je geen reaktie op het blog….

 2. Eline schreef:

  Bij deze wil ik Johan feliciteren met zijn verjaardag namens Eline en Annemarie Freeke. En zet ‘m op daar, jullie doen goed werk!!

 3. Kees Putters schreef:

  O, Hardinxveldse bouwgroep wat is jullie geduld op de proef gesteld. Om 13:16 nog geen funderingsmaterialen. Ik begreep via sms dat de fundering er toch ligt en jullie ook nog gesport hebben met de locals. Goed gedaan. Fijn voor de thuisblijvers zo,n blog. Hartelijke groet Kees en Maaike.

 4. Aletta schreef:

  Super dat we zo enorm leuk en goed geschreven op de hoogte gehouden worden!
  Het zal niet makkelijk voor jullie zijn om op de Afrikaanse manier en tijd te moeten wachten en te werken!
  Heel veel sterke!
  Hartelijke groet en liefs
  Aletta

 5. Michel schreef:

  Hoi, de dag zinvol besteden als alles dat je wilt doen “toevallig” even niet lukt…. Bidden, danken voor alles dat Hij tot nu toe al heeft gegeven, en vragen of Hij op Zijn tijd jullie aan het werk wil zetten. Afrikaanse tijd is net als Haïtiaanse tijd en heeft veel weg van Microsoft tijd, je krijgt een tijd te horen, tel daar drie uur bij op, deel het geheel door zeven, vermenigvuldig het getal achter de comma met zeventien, als die uitkomst deelbaar is door drie, dan moet je er één bij optellen, daar neem je de vierdemachtswortel van. Als je de getallen die oorspronkelijk voor de comma stonden nu achter de comma zet, en vise versa dan moet je je factor geduld er bij tellen, en als je dan het antwoord weet dan zal het om en nabij zolang duren en dan kan je weer aan de bak. Simpel toch?

  Ik zit al de hele ochtend naar zo’n scherm te kijken, heb de formule drie keer getest, en als alles klopt ga ik om vijf uur plaatselijke tijd naar huis, anders ook. Conclusie, de tijd tikt gewoon door.

  Sterkte in de korte broeken, ik lees niks eer over Gerrit en Nelleke? Gerrit al ingeruild of is Nelleke nu het nieuwe kleurtje aan het opzoeken. Geef ze maar een stevige hug, ze verdienen het, de kanjers!

  Nou vooruit, voor allemaal een dan…..

  Groet en hug,

  Michel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s