“Powerfull ” day

Geplaatst: 10/2013 in Blog

Als eerste hebben we deze dag een generator gekocht om het werk te verlichten! We hopen dat dit veel voordeel gaat opleveren, met name tijdwinst maar ook voor ver lichting, het doel is om het nadien achter te laten.
Iedereen lig in november op een matras van 1 cm, Jan heeft ook nog snel even een matras gescoord die hem van enig comfort moet gaan voorzien.
Toen onderweg naar Marehe, de lucht zag er dreigend maar geweldig uit, was dit een voorbode van wat ons te wachten stond?
In ieder geval waren we aankomst blij verrast toen we zagen dat de 4,5 kuub zand al groten deels was verplaatst, alleen schrik je van de manier hoe, vrouwen en kinderen met zakken en emmers vol zand op hun hoofd gedragen berg af, sloot oversteken, berg op! Ongelofelijk! Frank vond het niet om aan te zien en besloot te gaan helpen, dit gaf een ketting reactie zodat er veel kinderen mee gingen helpen en de rest met een half uur verplaatst was!
Tijdens een overleg met de voorganger kwam naar voren dat een paar dames verwachten hiervoor betaald zouden krijgen, dit gaf zorgen in de ogen van de voorganger, we hebben hier uitgebreid over gesproken en een gek genoeg was dit van te voren duidelijk gecommuniceerd, maar we besloten een korte gemeente bijeenkomst te houden waar Gerrit eea uiteengezet heeft. Dit is zeer zinvol geweest, alle neuzen dezelfde richting op, het is een werk van de Heer en niet van mensen, we zijn geëindigd met een lofprijzing, hart verwarmend hoe God de dingen weer geleid heeft.
Op de terugweg hebben we Clemens zijn verloofde voor het eerst ontmoet, zij hopen eind december te gaan trouwen!
(even een bericht aan alle echtgenoten, noteer alvast 30 december even de agenda ivm een officiële uitnodiging, en informeer onze sponsoren alvast even….)
We zijn wel nieuwsgierig wat het hotel personeel van de Nederlandse gasten vind, als men hier vanuit alle “wind”streken de knoflook moet verzamelen om aan het verzoek te voldoen, hoeveelheden koffie wat genuttigd wordt, produceren meeste geluid op het hele terras, en blijven zitten tot personeel alle verlichting uitgedaan heeft! verdere opsomming laten we achterwege!

Op naar de zondag!

20131019-212432.jpg

Advertenties
reacties
 1. Ellen schreef:

  Ik lees met veel plezier jullie verhalen. Vooral de foto’s spreken boekdelen.
  Ik kan niet wachten om er zelf ook heen te gaan!
  Wat geweldig dat alles zo voorspoedig gaat. Echt gaaf.
  Houden jullie er wel rekening mee dat de mensen in het vliegtuig maandag niet kunnen vluchten van de knoflookluchten 🙂
  Gezegende zondag morgen
  Groetjes Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s