EINDELIJK INTERNET !!

Geplaatst: 11/2013 in Blog

Hallo allemaal in Nederland, eindelijk hebben we de mogelijkheid om via mobiel internet jullie iets te laten horen.

We hebben het goed hier! We zijn na een goede vliegreis (halfuur omgevlogen vanwege turbulentie) veilig aangekomen. Na een lange wachtrij voor de visa stonden de chauffeurs van het Namirembe guesthouse op ons te wachten. Na een rit van 1.5 uur kwamen we om half 1 ’s nacht bij ons guesthouse aan. Na een nacht met behoorlijke regen en vogelgefluit zijn we na het ontbijt vertrokken naar het busstation Friend Safari’s.

We waren goed op tijd en moesten nog een uur wachten. Deze tijd werd door Jan benut om de directeur van het busbedrijf het evangelie te vertellen en hem tot Jezus te leiden….. Na wat onderhandelen over de prijs van de enorme berg bagage mochten we instappen en de bus vertrok rond half 11. Dit ging met veel getoeter gepaard.

De busrit duurde 6 uur plus 1,5 uur wachten bij de grens met Tanzania. De passage hebben we lopend moeten doen om allerlei formaliteiten en visa af te handelen. Rond 6 uur kwamen we aan in Bukoba waar Clemens, Julius en Gervase  (onze contactpersonen) al op ons stonden te wachten.

Het was een strijd om de bagege uit de bus te krijgen (kostte mark behoorlijke zweetdruppels!) en over te laden in busjes. Vervolgens naar het hotel wat 10 min rijden was. Prachtig hotel en lekker eten (maar geen internet!)

De volgende dag ging de eerste groep direct naar Malehe en de tweede groep in Bukoba inkopen doen op de markt. We eten hier veel rijst, bruine bonen, casave, aardappels, komkommer, tomaten, ananas en uien met knoflook (!)

De bouw gaat super. We waren t/m zaterdagavond op ongeveer 2 meter hoogte, kozijnen en deuren zitten er ook al in.

Zondag naar de Pentecostal church geweest en bijzondere dingen meegemaakt. Dit zullen jullie in een later bericht nog wel horen, maar God is heel bijzonder aan het werk hier, er gebeuren echt wonderen ! Vannacht weer in het Kolping geslapen en gerelaxed. Vanmorgen inkopen gedaan en weer vertrokken naar Malehe.

Nu regent het behoorlijk en hebben we in de ‘keet’ gezeten. We hopen dat we zometeen na de lunch met rijst en bruine bonen weer verder kunnen.

Als het lukt proberen we vanmiddag of vanavond wat foto’s te plaatsen.

De sfeer is super goed onder elkaar en er wordt hard gewerkt. Jody is bezig geweest met kinderwerk en dat vinden de kinder prachtig! Kelvert en Corstiaan hebben al een voetbalwedstrijd gespeeld met de locals en er werd ruzie gemaakt over de polsbandjes die 1 ploeg om kreeg. Na de wedstrijd heeft iedereen er een gehad.

 

Tot zover even, tot later !!!!!

reacties
 1. Ria Paardenkooper schreef:

  Hoi, Jan en de anderen leuk om foto,s te kijken,
  er word hard gewerkt zie ik, succes verder.
  Groetjes ria.

 2. Bep van harn schreef:

  Hee Corstiaan en de anderen,
  Er wordt hard gewerkt daar zeg! We hadden een reactie geplaatst op de blog, maar we zien hem niet meer staan dus doen we het nog maar een keer………Het wordt nog een aardig groot gebouw he! En smaakt de rijst met bonen lekker? Weer eens wat anders als een Mc. menu…. We denken aan je (jullie) Groetjes van ons allen

 3. Tjitske de Weerd schreef:

  Het ziet er erg goed uit. Leuke foto’s, de ‘steigers’ vind ik wel een beetje …… maar ja, gewoon voorzichtig doen. Ik hoop dat jullie niet te veel regenverlet hebben. Hoe is het Henri, heb je nog een matras kunnen kopen zondag?

 4. Anneke schreef:

  Goed bezig! Schiet al mooi op.Fijn zo’n mooi verslag te lezen met foto’s. Succes zo meteen met het dak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s