De top bereikt !

Geplaatst: 11/2013 in Blog

Goedemorgen allemaal,

Omdat we weer eens geen internet hadden komt dit bericht wat later maar: DE TOP IS BEREIKT!

Gisteren hebben we een excursie gemaakt. Het metselwerk moest drogen om vandaag te kunnen beginnen met de spanten. We zijn om 8 uur vertrokken uit Malehe en zijn eerst bij de primary school van Julius (broer van Clemens) langs gegaan. We hebben daar de gebouwen bekeken en zijn in de klassen geweest. Wat een discipline! We hebben met de leraren gesproken en met hen gebeden. Het is een school van 640 leerlingen. De overheid zorgt wel voor boeken, maar er is tekort. Er moeten 5 kinderen met 1 boek doen. Verder krijgen de kinderen tussen de middag een lunch van porec (maïspap). Toen we vertrokken werden we hartelijk uitgezwaaid door alle kinderen. Toen was het weer 2 uur hobbelen over hele slechte wegen naar Kabirizi, waar het kindertehuis van Clemens is. We hebben daar gezien hoe de 41 kinderen in het weeshuis leven en slapen. Het ziet er goed uit. We kregen een lunch aangeboden met bonen, rijst, pindasaus en fruit. Ook de kinderen kwamen bij ons zitten met eten. Het was feest, dus iedereen kreeg een ‘soda’. Toch is het wel bizar als je de persoonlijke verhalen van de kinderen hoort. Zonder ouders leven. Ze zongen voor ons wat liedjes toen we weggingen, en een van die liedjes was: Je vader en moeder kunnen je verlaten, maar Jezus verlaat je nooit………

Na een heftige terugweg in onze ‘rammelbus’ met mr. Sharp als chauffeur kwamen we rond half 8 gisteravond weer bij het hotel. Straks gaat de 1e groep weer terug naar maleha en de 2e groep gaat in bukoba op de markt inkopen doen voor de komende dagen. Dit wordt een lange ruk voor ons: we hopen woensdag terug te gaan naar Bukoba om donderdag weer naar Nederland te vertrekken.

Maar er moet eerst nog veel gebeuren: vandaag de spanten en tussenbalken, morgen een begin maken met de dakplaten en tussendoor beton storten in de ruimtes. Maandag afwerken en een buitenkeukentje metselen voor Domina en dan hopen we dinsdag alles af te kunnen ronden en het gebouw over te kunnen dragen aan de Pastor. We willen dan een feestje gaan bouwen !

Er zijn ook wat darm- en moeheidsproblemen bij sommigen, maar we hebben nurse Ellen bij ons die met haar middeltjes altijd een oplossing weet.

Een hartelijke groet uit Bukoba van ons allemaal !!

 

 

Advertenties
reacties
 1. Annemarie schreef:

  Goedemorgen Kelvert en allemaal,

  Fijn dat de top bereikt is en dat het allemaal succesvol is verlopen tot zover….
  Wat zullen jullie veel gezien hebben onderweg op excursie, veel indrukken over de armoede en ellende van anderen. Maar ook veel tevredenheid en blijdschap van de bevolking en kinderen die blij worden met iets,wat wij maar niets vinden….

  Zoals wij van Kelvert hebben gehoord rijden er veel Toyota Jeeps, dit zal Dik ook wel aanstaan…
  Toyota- Always a better way
  Toyota- Daar ben je zuinig op
  Today-Tomorrow-Toyota

  Veel succes met de werkzaamheden van het gebouw !
  Hoe is het met jou conditie Kelvert ?
  Wij hopen dat alles goed met je gaat…

  Upendo kutoka kwetu Linge kila !
  Liefs van ons allen aan de Linge !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s