zondag in malehe

Geplaatst: 11/2013 in Blog

Hallo allemaal

Gisteren hebben we ’s ochtends een openlucht kerkdienst meegemaakt.

Wat een feest!!!!

Het is ongelofelijk met wat een toewijding de mensen hier met hun geloof bezig zijn. De dienst duurde wel 3 uur. Veel zingen en bidden. Er was vertaling aanwezig, maar er gaat veel langs je heen. Toch merk je dat God er bij is op dat moment.

Dick heeft namens ons team uit het Woord gelezen en gebeden voor de gemeente, de pastor en zijn vrouw en kinderen en het nieuwe gebouw. We hebben het Woord symbolisch overhandigd door een Bijbel te schenken in de Swahili taal. De groep heeft nog wat liederen gezongen in het nederlands en engels.

Er werd veel gedanst, ook na de dienst werden er traditionele dansen uitgevoerd. Natuurlijk konden de muzungu’s niet achterblijven dus wij dansten vrolijk mee! Dat kon de plaatselijke bevolking wel waarderen.

Na de lunch zijn we met een houten vissersboot via het Victoriameer richting Uganda gevaren. Net voor de grens zijn we naar het plaatsje Masanga gegaan, dit is de 3e gemeente van onze pastor. Bij het aanmeren werden we al opgewacht door het welkomstcomité. We liepen door het dorp de heuvel op en kwamen bij een prachtige kerk van bamboe en riet. Er werd al weer vrolijk gedanst en wij konden naar binnen.

Daar verwelkomde de pastor ons en we hebben ons voorgesteld. Enkele gemeenteleden stelden zich ook voor. De oudste was een timmerman van 74 jaar.

We kregen allemaal Tanzaniaanse thee met nootjes. Na dit alles gaf Jan zijn getuigenis en vroeg of we voor zieken konden bidden. Er kwamen 7 mensen Enkelen mensen van ons team hebben gebeden voor genezing en de handen opgelegd. Er werden 7 mensen genezen in de naam van Jezus !!! Ze gaven zelf hun getuigenis aan de gemeente! Dit heeft veel indruk op ons gemaakt. Wij zijn hier niet alleen om met stenen te bouwen….. Dat hebben we al de hele tijd ervaren. God is groot !!

Na een terugtocht met haperende buitenboordmotor waren we rond het donker terug in Malehe. Snel eten want om 7 uur zouden we de Jezusfilm weer vertonen. Er kwamen gisteravond ongeveer 80 mensen (de helft kinderen) en er was 1 vrouw die aan het einde haar leven aan Jezus gaf.

We hebben het al eerder gezegd, maar je merkt hier een enorme geestelijke belasting. Er is hier veel gebed nodig omdat de boze goed tekeer gaat.  Er moet telkens gebeden worden om geestelijke vrijheid voor de mensen, maar ook voor ons als team.
Tot onze schrik hoorden we gisteravond laat dat de vrouw van Julius, een van onze contactpersonen, in het ziekenhuis lag vanwege een brommerongeluk. We weten nog niet hoe het met haar is. Dit zullen we vandaag horen…….

Vanochtend zijn we weer met frisse moed gestart. De dakplaten liggen er al voor 75% op, dus dit komt vandaag klaar. Er moet nog een vloertje onder de veranda gestort worden en er wordt nog een buitenkeuken voor Domina gebouwd. De planning is dat we dinsdagmorgen afronden en dinsdagmiddag een feestje gaan bouwen en de kerk overdragen aan de pastor. Woensdagochtend gaan we terug naar het hotel in Bukoba om wat te relaxen (en te douchen !!!). Donderdagochtend moeten we om 6 uur al in de bus zitten om terug te reizen naar Kampala.

DSC00374 (640x480)

Advertenties
reacties
 1. Tamara schreef:

  Heel goed/gaaf om te lezen dat er weer meer broeders en zusters bij zijn gekomen.
  Als ik dit zo lees kan ik met overtuiging zeggen dat God door jullie allen heen werkt, en mooie dingen en wonderen verricht.
  Ik vind het vervelend om te lezen dat er geestelijke strijd is, maar vergeet niet (dat doen jullie vast ook niet) dat God ALTIJD overwint. Hij is trots op jullie, en zal er altijd zijn.

  Voor nu alvast heel veel succes, geniet er nog van de laatste dagen.
  Heel veel zegen en liefs.
  Tamara

 2. Gerrit schreef:

  Gaaf om weer wat te lezen zeker de openluchtdienst en het bezoek aan die andere plaats.

  Nelleke en ik wensen jullie een gaaf feestje morgen middag En geniet natuurlijk nog van het heerlijke hotel in Bukoba. Het staat niet op de spijskaart maar ze willen vast op speciaal verzoek wel het menu aanvullen met rijst met bonen.

  Dick groet Clemens en Julia en vertel dat we contact houden per mail.

  Alvast een goede thuisreis en tot in Nederland

  Gerrit Nelleke

 3. jeanine schreef:

  heeeeeey broer!! (kdruf geen broertje meer te zeggen nu ik zie waar jullie mee bezig zijn :-))

  van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! dat is eens een keer heel wat anders he, in Afrika je verjaardag vieren:)

  kmis je wel! en ik kijk uit naar vrijdag!!

  succes nog ff daar:-)

  liefs je zus

 4. Bep van harn schreef:

  Hee Corstiaan,
  Via deze blog willen we je van harte feliciteren met je 19e! verjaardag! We hebben je proberen te bellen, maar helaas lukte dat niet, dus doen we het maar zo… Krijg je daar ook taart? misschien rijstevlaai met soort bonen-vis garnering?:-) grapje hoor. Fijn dat de bouw al aardig opschiet, en we vinden het ook fijn dat je weer bijna thuis hoopt te komen!! Liefs van ons allen uit Opheusden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s