Paglaum

Geplaatst: 05/2014 in Blog

20140507_12021720140507_12020220140507_184935IMG-20140507-WA0002IMG-20140508-WA0007IMG-20140508-WA000420140507_105206Na ons Hollandse ontbijt begaven we ons richting Paglaum… Eerst nog de architect en de pastor oppikken en nog wat kleine inkopen doen. De reis naar Paglaum kon beginnen. De temperatuur was alweer hoog opgelopen…

Het is een reis van een uur over hobbelige en ongeasfalteerde wegen, bergop- en bergafwaarts, langs mooie groene velden en vriendelijke mensen die in hutjes wonen.

Na de school te hebben bekeken, trokken enkele leden van ons team verder naar het minder project. Onder hen waren: Eric, Liza, Nelleke, Marianne en natuurlijk onze chauffeur Arnel. Vandaag konden alle kinderen zich inschrijven voor het project. En ja…toen we aankwamen stonden ze al klaar:-). De inschrijving was in een ander gebouw midden in een woongemeenschap.

Een paar lokale meisjes namen het schrijven voor hun rekening. Na het inschrijven gingen de kinderen rustig op een rij zitten en wachtten op onze informatie. Eric en Liza spreken de lokale taal, dus zij deden het woord. Nelleke en Marianne stelde zich in het Engels voor. Iedereen werd begroet met een luid `hi` van de kinderen.

Na, voor een dag, afscheid genomen te hebben, begaven we ons naar een ander schoolgebouw, verderop. Daar activiteiten voor het kinderproject gaan daar plaatsvinden. Daar kregen we een korte uitleg van het Filipijnse team. Na nog even met de lokale bevolking te hebben gesproken, zijn we teruggegaan naar de rest van het team.

Zij waren reeds klaar met de voorbereidinen en bespreking en we gingen weer op weg naar huis. Op de terugweg zijn we langs de kust gereden waar de schepen nog op het land liggen. Ook daar hebben we de bevolking bezocht en gesproken. De mensen hier zijn erg moedig, vriendelijk en dankbaar, een wijze les voor ons!

Vanavond hebben we Thomas (een Zwitser die een kindertehuis in een ander gedeelte van de Filipijnen heeft) ontmoet en hebben we samen met Eric kip/vis met…jaja……rijst gegeten:-)

 

 

 

Advertenties
reacties
 1. Dick van Suilichem schreef:

  Bedankt weer voor de prachtige fotoos!!Weltrusten …..voorzichtig met t werk aan en op het dak….
  liefs,Petra

 2. Fam. Timmer uit Dodewaard schreef:

  Zo te zien zijn ze erg blij met jullie hulp! Erg indrukwekkend die boten op het land. Fijn dat er zoveel foto’s bij zijn dan kunnen we van ‘dichtbij’ mee maken al het werk wat jullie doen.

 3. jeugdig schreef:

  Ziet er indrukwekkend uit Kan je na gaan hoe mensen gekeken hebben naar de ark van Noag die was nog een paar keer zo groot.

  Fijn dat jullie morgen aan de slag kunnen is het materiaal er al?
  Ik ben benieuwd naar het kinderwerk. ziet er allemaal gestructureerd uit.

  En de dames laten zich al als een vorst rondrijden Is dat nu een hulpreis van GAIN! ( smile)

  Veel zegen morgen

  Gerrit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s