Eindelijk aan het werk

Geplaatst: 05/2014 in Blog

Vandaag konden we eindelijk iets gaan doen. Wat dat betreft verschillen wij wel met de cultuur hier. Je leert hier geduld krijgen en de omstandigheden te accepteren zoals het is. De materialen voor de bouw zullen als het goed is vanmiddag binnenkomen en ook de timmerlui moeten vanmiddag arriveren…..2 dagen later dan gepland… Vanmorgen na het ontbijt zijn we met een auto vol naar Paglaum gereden.

We werden afgezet bij de city-hall waar de meeste kinderen al stonden te wachten op ons. Na een uitleg van onze Filipijnen GAiN collega’s, die samenwerken met studentlife-studenten, werden de kinderen verdeeld in 3 groepen. Ons hele team heeft meegedaan. Geweldig mooie kinderen ! We hebben gezongen, gebeden en spelletjes gedaan. Alles wat we op deze manier met de kinderen doen hier is gericht op traumaverwerking.

Yolanda(de supertyfoon) heeft hier een enorme uitwerking op de kinderen. De wind raasde met 350 km/h over het land en wat dichterbij de kust spoelde de tsunami alles weg….. Gisteren hoorden we dat er in dit gebied meer dan 30.000 mensen zijn omgekomen….. Je kunt je dus voorstellen met welk beeld sommige kinderen nog steeds rondlopen. Ze hebben het nog geen plekje kunnen geven. Vandaar dat de child-care ministry van GAiN hierop gericht is. Het was erg leuk om met de kinderen te werken. Je merkt in eerste instantie niks aan ze. Pas bij een spel zoals de kinderversie van ‘kaarten op tafel’ vertellen ze over hun gedachten en hun dromen. Die hebben ze ook allemaal zeer zeker. Iedereen is hier heel moedig en werkt hard in alle opzichten om er weer bovenop te komen.

Toen we klaar waren met het kinderwerk hebben we geluncht. Jaja, kip met rijst wat onze collega’s hadden meegebracht. Dit was ook een goed moment waar we veel hebben kunnen vragen en leren over dit project. Om 1 uur zijn we naar de school gelopen in afwachting van het transport. We zijn maar vast begonnen met het schoonmaken van de muren van de lokalen in afwachting….

En warempel om 2 uur kwam de vrachtwagen naar boven rijden. We hebben direct de spullen gelost en de 4 timmerlui die erbij waren gingen meteen aan het werk. We hebben assistentie van Pastor Joel en Dickson die allebei als vrijwilliger helpen. Verder zijn er nog andere vrijwilligers uit het dorp aanwezig. Toen het hard begon te regenen zijn we terug gereden naar het hotel om ons op te frissen. Morgen- en zaterdagochten gaan we verder met het kinderprogramma. De middagen helpen we bij de bouw. Volgende week gaan we ook bij de gezinnen op bezoek.

Vanavond is er van 6-8 een worship en gebedsdienst in de kerk hier vlakbij waar wij ook zijn uitgenodigd. Morgen meer…..

Advertenties
reacties
 1. jeugdig schreef:

  Ja het blijft altijd anders gaan dan wij in Nederland gewend zijn.

  Maar fijn dat er nu een start is met de bouw en dat jullie al kinderwerk gedaan hebben.

  Ee mooie tijd van worship daar gewenst mooi dat jullie dit ook mee pikken.

  Groeten uit een saai troosteloos koud winderig grijs regenachtig Nederland
  Lijkt hier wel herfst de laatste dagen .

  Gerrit

 2. Ruchama schreef:

  Wow, heftig hoor. Veel succes en wijsheid toegewenst. Ma, bedankt voor je foto’s. Ps. vergeet niet te genieten.

 3. Petra van Suilichem schreef:

  Constancevandam@hotmail.com

  Verzonden vanaf Samsung Mobile

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s