Foto’s van gisteren

Geplaatst: 05/2014 in Blog

20140509_091104 20140509_095902 20140509_101200 20140509_102943 20140509_112323 20140509_141036 20140509_141245

 

Dit zijn de foto’s van gisteren die we door een storing niet konden plaatsen bij het laatste bericht.
Gisteren zijn Bradley, Yael en Susan uit Cebu aangekomen om ons te helpen. We zijn vanmorgen met het hele team naar Paglaum gereden en hebben daar eerst weer kinderwerk gedaan. We waren nu met een veel groter team en er waren ook enkele jongeren van de New Life Church uit Tacloban bij om te assisteren. Na het verzamelen hebben we eerst weer gezongen en spelletjes gedaan. De kleintjes zijn met Eric en Arianne in het communitycenter gebleven en hebben daar het programma gedaan, de oudere groepen zijn met de rest van de leiding naar een gebouw gelopen vlakbij waar we met de kinderen hebben gepraat over de tekeningen die ze gisteren hebben gemaakt. Ze kregen allemaal een briefje die ze moesten invullen met daarop iets wat ze tegen God willen zeggen over de ramp.

Als ze dit ingevuld hadden konden ze dit voorin op een papieren kruis plakken. Zo werd geprobeerd om ze hun trauma op papier te laten zetten. Niet alleen visueel, maar ook met woorden.

Later hebben we in groepjes met de kinderen gezeten en hen persoonlijk gevraagd om iets te vertellen over wat ze hebben meegemaakt. Je merkte dat kinderen die altijd lachen juist erg getraumatiseerd waren. Na wat doorvragen kwamen de verhalen los.

Een jongetje werd wakker in de nacht van de storm en vertelde dat hij bang was. Het dak was al van het huis af gewaaid en het regende en stormde keihard. Hij is toen met zijn andere broertje en baby gevlucht naar een veilige plaats.

Op weg daarna toe kreeg zijn broertje (die de baby droeg) een plaat van een dak tegen zijn rug aan waardoor de baby op de grond viel. De jongen wist de baby snel te pakken en ze zijn verder gerend. In de schuilplaats hebben ze de wond behandeld en dit viel gelukkig mee. Ook de baby was  niet gewond…… We hebben ook met deze jongen gebeden en God gedankt.

Zo hebben we een heel aantal verhalen gehoord. Je merkt de angst bij de kinderen voor als het nog eens zou gebeuren….

Ondanks wat we hier allemaal meemaken en horen genieten we erg van het land en de mensen. Ze zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Het gaat verder goed met iedereen. Het is ook erg gezellig met elkaar en dat is ook belangrijk! De samenwerking met het locale GAiN team gaat prima. Het zijn enthousiaste professionele jonge mensen die er helemaal voor gaan.

Na de lunch (spaghetti voor iedereen) zijn we naar de school gelopen. De 6 timmerlui doen erg hun best en het eerste lokaal is bijna klaar. We hebben met een aantal mensen de muren aan de buitenkant afgekrabt zodat we maandag gelijk kunnen beginnen met schilderen. Ook de muren en het plafond van het eerste lokaal kunnen we dan gaan doen.

Thomas, de Filipijnse zwitser die ons ook een aantal dagen heeft geholpen is vandaag weer terug gereisd naar het zuiden van de Filipijnen, naar Cagayan de Oro. Daar heeft hij een kinderhuis. We vonden het fijn dat hij tijd vond om ons te helpen met het kinderwerk!

Ondanks de vertraging in het begin lopen we nu weer op schema. We hopen dat alles vrijdag klaar is zodat we de school zaterdag kunnen overdragen en de kinderen in juni weer naar school kunnen.

 

 

Advertenties
reacties
 1. Annemarie schreef:

  Goedemorgen allemaal,

  Zo ver van huis…
  Wat een mooi en goed werk doen jullie daar !
  Fijn om het allemaal te kunnen volgen via de site.
  Succes voor iedereen !
  En Dick kan het geloof ik toch niet laten om met auto’s aan de gang te gaan….

  Hartelijke groeten vanuit Dodewaard
  Familie Driessen-Huibers

 2. Frank Grevers schreef:

  wow, mooi om te lezen, heftig ook die verhalen van de kids, kan me voorstellen dat dit indruk maakt, zegen in de komende week, groeten aan iedereen, Frank

 3. jeugdig schreef:

  Beste mensenHet dak op een lokaal al dicht dat had ik zeker nog niet verwacht.

  Goed bezig hoor complimenten!

  Is het een beetje te doen in die hitte onder die stalen golfplaten? of zijn jullie straks geroosterd ?

  Mooi om te horen hoe het gaat. Gingen jullie nog volgende week ook nog sociaal werk doen en naar Thomas of zijn de plannen bij gesteld?

  Groeten uit een herfstachtig Nederland

  Gerrit

 4. Debora schreef:

  Leuk om elke keer weer wat van jullie te lezen en mooi om de foto’s te zien. Zo krijg je toch meer een beeld van daar.
  Jullie doen goed werk!
  Veel liefs Nelleke van mij en dikke knuffels van de binkies 🙂
  Debora

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s