Feestelijke overdracht

Geplaatst: 05/2014 in Blog

Vrijdag 16 mei – Feestelijke overdracht van de school

Op vrijdagochtend hebben we eerst afscheid genomen van Nelleke, die terug moest naar Singapore voor familiebezoek en van Bradley, Yael en Susan die vandaag verder zouden doorreizen naar het zuiden van de Filipijnen voor een projectbezoek aan een kinderhuis.

Het team dunt hiermee wel behoorlijk uit, vooral nu vandaag de overdracht is van de school. Gelukkig hebben we prachtige Filipijnse collega’s die hard hebben meegewerkt om alles op tijd klaar te krijgen.

Freek zou met Wilson samen eerst naar de haven rijden. Er zijn namelijk Nederlandse zeecontainers binnengekomen in de haven gevuld met hulpgoederen. Er zit ook een container met schoenendozen bij waarin spullen voor kinderen zitten om uit te delen.

Toen we in Paglaum aankwamen zijn we begonnen met opruimen en versieren. Er moest nog veel gedaan worden. De timmerlui waren nog volop bezig met de luifel en ook het bedrijf wat de ramen zou installeren was volop aan de gang. De overdracht zou om 1 uur ’s middags plaatsvinden en het was dus een race tegen de klok.

Uiteindelijk is het allemaal gelukt. Na een lunch met de hele groep om half 12 zijn Arianne, Eric, Lisa en Chera naar het dorp gelopen om de kinderen op te halen. De kinderen waren de hele week druk geweest samen met ons team onder leiding van Nelleke om prachtige vlaggen en zelfgemaakte gekleurde schorten te maken. Dit moest allemaal kort van tevoren worden omgedaan omdat anders het papier zou scheuren…….

Om 1 uur kwamen de eerste kinderen al aanlopen met vlaggen en toeters. Het was een herrie !! Later kwamen ook de kleintjes met de auto naar boven rijden omdat het zo heet was.

In een optocht kwam de stoet naar boven lopen op het plein voor de school. Een prachtige kleurig gezicht, geweldig!!

Inmiddels waren ook de officials gearriveerd: de Captain van het dorp, het team van de school en het schoolhoofd, een vertegenwoordiger van de gemeente en een groep militairen van het Filipijnse leger die ook voor het transport had gezorgd van de schoenendozen (die wij tijdens de overdracht konden uitdelen!).

Na het zingen van het volkslied (al die handjes netjes op de borst) begonnen de speeches. Eerst een lerares, toen het schoolhoofd, daarna Wilson als vertegenwoordiger van GAiN Filipijnen, daarna Freek, die de bouwleiding had en als laatste Dick die na enkele woorden en het lezen van Psalm 121 als teamleider de sleutels van het gebouw officieel mocht overhandigen aan het schoolhoofd. We hadden ook 2 kinderbijbels en 2 prentenboeken gekocht als symbool voor de overdracht en mochten dit ook overhandigen.

Na al deze woorden werd er door iedereen een handtekening gezet op de Wall of Commitment, een groot bord waar met het zetten van de handtekening iedereen zich verbonden weet met de school en zich er voor zal inzetten. Ook een groot aantal kinderen hebben hun handtekening gezet.

Daarna kwamen de militairen met grote dozen aan waarin de schoenendozen zaten. De kinderen moesten zich opstellen in rijen op leeftijd en op geslacht zodat het uitdelen wat gemakkelijker zou gaan.

Je had die gezichtjes moeten zien (zie foto’s)! Arianne en Dick hebben namens het GAiN team geholpen met uitdelen. De dozen moesten natuurlijk direkt worden uitgepakt en het was een gekrioel van kinderen met cadeautjes. Na het uitpakken mochten ze allemaal nog in de school een koekje komen halen en wat te drinken om vervolgens weer naar huis te gaan.

Nadat iedereen weg was hebben we als GAiN teams met elkaar nog even nagepraat en zijn moe maar voldaan richting hotel in Tacloban teruggereden. Het was een geweldige dag en we zijn ontzettend blij dat alles in zo’n korte tijd is gelukt. Dank daarvoor in de eerste plaats aan onze God, die alles heeft geleid en dank aan alle mensen van team Filipijnen en aan het internationale Nederlandse team. Zonder jullie inzet en toewijding hadden we het niet zo snel kunnen realiseren. Het was heel bijzonder !

Ook het kinderwerk wat we mochten doen, de gesprekken met de getraumatiseerde kinderen, de huisbezoeken, de gebeden met mensen, het verzorgen van de zieken en het er gewoon zijn voor de mensen daar heeft op ons allemaal een onuitwisbare indruk gemaakt.

Wat ons betreft gaat dit DV nog een vervolg krijgen !

Hartelijk dank voor het meeleven met ons vanuit Nederland.

Freek, Nelleke, Arianne, Dick, Bradley, Yael en Susan
& Wilson, Eric, Dr. Gloria, Grace, Lisa, Arnal en Chera van team GAiN Filipijnen.

 

20140516_13250320140516_13251420140516_13380920140516_10564420140516_15214920140516_14533520140516_14501520140516_13544320140516_14145320140516_143244IMG-20140516-WA002720140516_151036IMG-20140516-WA0031

reacties
  1. admin schreef:

    supergoede verslagen, mooi om zo mee te kunnen leven. Later nemen we contact op voor een artikel op de GAiN-website! Be blessd! Ja:ro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s