Ons avontuur is begonnen!

Geplaatst: 07/2014 in Blog

IMG_9782Zuid-Afrika, wat hebben wij de afgelopen dagen van jou genoten. Zoals beloofd beschrijven wij voor jullie de eerste paar dagen.

Vrijdag 25-7-2014

Vandaag is de dag dat het avontuur voor ons allemaal begint, wij nemen afscheid van onze familie, geliefden en vrienden. Wij mogen gaan inchecken, dit duurt erg lang waardoor we direct door moeten boarden. Alles goed gegaan en we zijn “ready for take off”!

In het vliegtuig slaapt de een, leest de ander en kijkt nog een ander een film. Na ruim 6 uur vliegen komen komen we op onze eerste bestemming aan; Dubai.

Zaterdag 26-7-2014

Vandaag zitten we eigenlijk alleen maar in het vliegtuig, we hebben wat vertraging waardoor we een uur later in Durban aan komen. Na de landing laten we allemaal een stempel in ons paspoort zetten en pakken we onze koffers.

Bij aankomst zien we een drumband met allemaal zingende en dansende mensen, typisch Afrikaans. Na een kop koffie stappen we in de busjes om naar Port Shepstone te rijden.

Na een lange rit komen we daar aan en danken wij God voor het heerlijke maal wat voor ons klaar staat, verzadigd druipt ieder af naar de slaapkamer.

Zondag 27-7

Vandaag staan wij om 7 uur op om ervoor te zorgen dat we om 8 uur klaar zijn om te gaan ontbijten. We zorgen er direct voor dat we een lunch pakket klaar hebben.

We zullen om 10 uur een kerkdienst in Isotscha bijwonen. Helaas bleek hij daar pas om 12 uur te beginnen, dus waren we daar met zijn allen op die tijd opnieuw.

Wij kregen een ontzettend warm welkom door applaus en gezang, wat hebben deze mensen ontzettend veel respect voor elkaar en voor het geloof. Wij bidden, zingen, dansen, klappen en knuffelen er op los. Wat een ervaring voor ieder. Na afloop van de dienst kregen alle mensen in de kerk een warme maaltijd.

Toen we weer terug kwamen bij Isotscha Creek, hebben sommige hun spullen gepakt om even naar het strand te gaan. De golven waren immens groot en we hebben even met ze gestoeid.

Na een avondmaal bij terugkomst evalueren we de dag met elkaar en delen meningen, wij wensen elkaar een goede nacht en gaan naar onze kamers.

Maandag 28-7

Vandaag beginnen wij met werken, iedereen is ergens ingedeeld en na het ontbijt is iedereen klaar om te gaan. Er was vandaag een staking waardoor sommige projecten niet hun vruchten hebben kunnen afwerpen. De spullen voor het bouwen van de nieuwe crèche waren erg laat in de middag, maar de bouwers hebben zich hierdoor kunnen voorbereiden op morgen.

Bij de crèche waren 7 kinderwerkers en maar 10 kinderen, zij hebben daar veel kunnen doen, maar deze kinderen waren erg jong waardoor de activiteiten moeilijk aan te sluiten.

De Townshiptailors hebben vandaag hun werk niet kunnen verrichten door de staking, helaas… Deze werkers hebben zich bij de Social workers gevoegd.

Bij het social work zie je schrijnende gevallen, maar zij zijn ontzettend blij om onze mensen te zien. Ze bidden met elkaar, dansen, zingen en helpen elkaar. Vandaag zijn de mensen bij 4 families geweest, onder andere bij de man met het tuintje midden in de sloppenwijk (de mensen van vorig jaar zullen dit zeker herkennen).

Tot zo ver ons avontuur, morgen hopen wij opnieuw om samen met Amos en onze werkers hoop en vreugde aan alle mensen hier te bieden.

 

Advertenties
reacties
 1. Annerieke schreef:

  Haha Noortje, wel je bord leegeten hoor! De eerste verhalen zijn mooi, wensen jullie nog goede tijd. Veel succes en veel liefs, Rieke, Marcel, Marc, Ruth en Sem

 2. fam.Kisjes schreef:

  Fijn om zo met jullie mee te kunnen leven nu het avontuur is begonnen. Wat een verrassing een aantal Bergers zo duidelijk in beeld te krijgen.
  We hopen op een goed en gezegend vervolg.
  Hartelijke groet, opa en oma Kisjes

 3. Coby schreef:

  Wat leuk om via de verhalen en foto’s weer een beeld te krijgen van jouw en dit jaar jullie gezinsvakantie besteding. Mooi, een warm Afrikaans welkom voor jullie. Wens jullie allemaal waardevolle dagen, succes en genieten in dankbaarheid met alles wat jullie nog gaan doen. Ik kijk uit naar jullie volgend reisverslag
  Liefs Coby

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s