Dubbel…

Geplaatst: 07/2014 in Blog

Ja, zo voelt het echt wel, als je terugkomt na een dag van bezoeken aan mensen die gewoon 3 a 4 km geen voedsel hebben, niet weten wat ze die avond gaan eten, dan kunnen wij aanschuiven en staat ons eten klaar, heerlijk is het dan ook nog, dat is even schakelen. Tranen worden de vrije loop gelaten als er een bezoek wordt gebracht aan een verlamde vrouw die in haar eigen ontlasting lag, ik zeg voornamelijk lag, wat je snapt wel als er dan een paar verpleegkundige binnen stappen, dat dit niet zo wordt achtergelaten! Stel je voor, je kan niets, en het is elke maar afwachten of er iemand komt kijken….
Ook heeft een grote groep het kindervoedsel bijgewoond, wat een gekkenhuis was dat, Gerrit had het geniale plan om oude polsbandjes van Opwekking uit te delen, nou van uitdelen was niet echt sprake, als een zwerm bijen op een zonnebloem in de woestijn! Diverse dames zijn compleet dood geknuffeld, Nadieh haar haar werd door ongeveer 20 kinderen ingevlochten, wat een happening!!
Kortom weer een bijzondere dag schrijven we bij in ons dagboek!

20140731-194837.jpg

20140731-194849.jpg

20140731-194858.jpg

20140731-194910.jpg

reacties
 1. Lieve Nadieh en alle anderen,
  Door jullie verhalen was ik weer even terug naar in de sloppenwijk van Nairobi. Heftig, bijzonder, hartverscheurend en ook hoopvol. Het is heel mooi om verhalen te lezen van mensen die even worden aangeraakt en gezien worden door jullie.
  Ik hoop dat jullie allemaal echt een zegen kunnen zijn.
  Liefs,
  Gerrianne

 2. Marlies, Anja en Erik schreef:

  Nou nou Maartje, je hebt een droomvakantie zo te zien en te horen! Om jaloers van te worden! Hier thuis is het ongelofelijk stil en rustig, niet dat ik daar niet van geniet, maar het is toch wel saai zonder jullie! Geniet ervan, meen alles in je op! Neem iets moois voor mijn kast mee! Liefs lies!

 3. Anja schreef:

  Poeh, wat een ervaringen, wat een zegen om je harten te openen en je handen te laten doen wat kan…”Ik was hongerig, en jij gaf mij te eten”, enzovoorts:… weet je als groep geliefd en gezegend!
  Liefs pa en ma van Triest

 4. Michel Taling schreef:

  Hoi liever werkers! Wat gaat er een geweldig getuigenis uit van jullie werk. Wij kunnen ons in het rijke westen niet voorstellen wat het is om niet te weten of en wat je ’s avonds eten kunt. Ik zie Gerrit al helemaal voor me met zijn polsbandjes 🙂 Wij hebben op Haïti ook ooit eens zoiets meegemaakt met kleine plastic, in onze ogen waardeloze speelgoedautootjes, de chaos is dan compleet en wij waren (gelukkig) met meerdere mensen toen. Doodknuffelen is overtrokken hoop ik, dat is wel erg cru anders. Je kan er ook daar celstraf voor krijgen, je hebt niet je eigen computer en tv in de cel, maar wel dagelijks reality shows, maar die heb je buiten de cel ook. Geniet van de waardevolle uren daar, geef alle liefde die je hebt aan die mensen en weet, voel, ervaar dat de Heer heel dicht bij jullie is en door jullie Zijn werk wil doen. Ik wens jullie Zijn onmisbare zegen toe!!!!

  Michel

  @Nelleke; wat zijn foto’s op een stikje dan ineens onbelangrijk he.

 5. Marlies, Anja en Erik schreef:

  Ik vind julie super. Goed bezig: verplegen, bouwen, naaien, knuffelen. Het lijkt een druppel op de gloeiende plaat, maar elke druppel is er een en wat jullie achterlaten zullen ze nooit vergeten. Maartje, bij sport en spel, hou je in, laat ze winnen!

 6. Jet en Abco Neerhof schreef:

  wauw wat een reactie…benieuwd hoe de haren van Nadieh eruit zien…:)
  jullie doen geweldig werk…’engelen werk’….
  gr. Abco

 7. L.Eland schreef:

  Geweldig als je zo direct mag bezig zijn voor je medemensen! Iets mag zijn voor de ander door te doen! Het zullen indrukken zijn die je altijd bij je zult dragen. Met name ook de kinderen: wat kan werken, genieten en leren samengaan en je leven mee bepalen. Veel zegen op jullie werk en alle contacten! We genieten van de foto’s en verhalen. Geniet ook van elkaar en groet alle teamgenoten. pa en ma Eland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s