Een rijke dag

Geplaatst: 08/2014 in Blog

imageimageimageimageVandaag konden we gelukkig weer bij ons bouwproject de crèche komen. En goed nieuws: het dak zit er op! Ook is een deel van het gebouw al in de primer gezet zodat de crèche binnenkort een bijzondere kleur kan krijgen. We hebben Ruth, de leidster van de crèche de kleur laten kiezen… welke het wordt blijft nog even een verrassing! Bij de bouw is weer uitgebreid met de kinderen gespeeld en hebben we samen een grote vlag gemaakt met de naam van de crèche er op. Ruth was erg blij met de luiers die we hadden meegenomen. Een ander team was naar de Siyakhula crèche en heeft daar met de kinderen t-shirts gemaakt. Voor de kinderen en het team een geweldige activiteit. Ons team kreeg een maaltijd voorgezet. Dat voelde best dubbel, aan de ene kant voel je dankbaarheid dat ze dit voor ons doen, aan de andere kant voel je je bijna schuldig dat je een aanslag doet op hun beperkte voorraad. We hebben als blijk van dank en respect allemaal een klein beetje gegeten, het was super lekker! We hopen donderdag nog een dagje terug te gaan naar deze crèche.
De laatste groep heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Genesis hospice. Sharon vertelde ons indrukwekkende verhalen over de hulp die zij kunnen bieden aan met name aids patiënten. Inmiddels kunnen ze meer dan 50% van de mannen en vrouwen laten terugkeren naar hun families. Naast goede zorg krijgen de patiënten de blijde boodschap van Jezus liefde voor hen mee. De patiënten worden behandeld als waardevolle en geliefde mensen. Dit brengt naast de lichamelijke verbetering vaak ook herstel van eigenwaarde en de ervaring van echt geliefd zijn. Voor ons als team was het een aangrijpend en indrukwekkend bezoek. In de persoonlijke gesprekken die we met patiënten hadden hoorden we schrijnende verhalen maar ook woorden van hoop en liefde voor Jezus. Samen met hen hebben we gezongen en gebeden. Dank aan God voor zijn liefde voor ons allen op deze dag. Iedere dag dragen we de mensen die we hebben ontmoet aan Hem op. God zorgt, ook als wij weer verder gaan.

Advertenties
reacties
 1. Opa en Oma Grevers schreef:

  Lieve Maartje, Frank en Mirjam, Mark en Sifra.

  We hebben bewondering voor wat jullie daar allemaal doen,en wat hebben jullie al veel gedaan.
  En Maartje is natuurlijk volop in actie,wat een belevenis,hé Maartje, we gaan het het allemaal
  horen binnenkort. Sifra zagen we druk bezig met de kindertjes, Mirjam met het naaiclubje,
  Frank en Mark druk met de bouw van de créche,stel ik me zo voor, en alle voorkomende
  werkzaamheden. SUUUUUPER. We zijn trots op jullie allemaal en leven met jullie mee.

  Heel veel liefs en een dikke knuffel
  Opa en Oma Grevers

 2. Ernie en Heimen Engeltjes schreef:

  Bewondering en respect lui voor jullie werk en inzet. Wat een mooie projecten. Leendert als babysit is ook een mooie 4eMusketier actie. Wij zijn trots op jullie Nunspeters! !!! Zegen toegewenst van Ernie en Heimen.

 3. Jeanet schreef:

  Lieve Frank, Mirjam, Marc, Sifra, Gerrit, Nelleke en overige teamleden,

  Wauw wat zijn jullie al ver met de crèche, geweldig! Dit had Ruth vorig jaar vast niet durven dromen. 🙂
  Wat heerlijk dat ik jullie hier kan volgen en wat mis ik het vreselijk niet bij jullie te zijn! Ik hoop dat ook dit naaiprogramma een succes gaat worden. Hoe gaat het met de Towntailers? 🙂
  Super leuk die t-shirts, wat zal dat weer een lekker kliederfeest geweest zijn! Deze keer wel de juiste emmer gebruikt Marc? 😉
  Marc en Sifra geven jullie Princess en de kids de hartelijke groeten en een dikke knuffel van mij?

  In september ga ik jullie fantastische werk bekijken!
  Heel veel succes en plezier voor de laatste dagen en een dikke knuffel voor jullie allemaal!

  Veel liefs Jeanet

 4. Michel Taling schreef:

  Hoi harde werkers,

  wat een mooi verslag schrijven jullie iedere keer weer. Ik ben onder de indruk van jullie prestaties, jullie laten de liefde van onze Heer Jezus zo mooi zien, wat een getuigenis!! Hier komen jullie vast veel rijker vandaan dan dat jullie heen zijn gegaan, De verhalen en foto’s spreken boekdelen. Houd nog even vol en geniet ook van de kanjers Nelleke en Gerrit, wat is dat een pracht koppel.

  Liefs en zegen toegewenst,

  Michel Taling

 5. Rene de Burger schreef:

  Beste Lewald, (Eland)familie en overige deelnemers,
  Met belangstelling lees ik de berichten die ik van Lewald ontvang. Een nobele daad om in het verre Z-Afrika daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken, Zoveel goede doelen als er in Nederland ook zijn, op deze wijze is de hulp 100%.
  Zelf hebben we in verschillende werelddelen armoede gezien, moeilijk voor te stellen hoe zwaar sommige bevolkingsgroepen het hebben vanuit de luie westerse stoel van waaruit alles zo vanzelfsprekend lijkt. Water, bed, eten, gezondheidszorg… Opvallend is hoe blij en gelukkig mensen gemaakt worden met de voor ons zo vanzelfsprekende dingen.
  Jullie doen fantastisch werk, ga zo door! RESPECT!
  ‘Geniet’ van alle goede dingen die jullie gezamenlijk doen!
  Groet uit Nederland, Rene H12…

 6. Sander schreef:

  Trots. Mooi om te zien en te lezen wat jullie voor de mensen in Zuid-Afrika betekenen. Het contrast met Nederland is groot, onvoorstelbaar groot. Juist daarom is steun in dergelijke landen belangrijk, voor vele inwoners daar van levensbelang zelfs! Daarom is mijn trots voor jullie in Zuid-Afrika erg groot, die er zijn om deze mensen te helpen, te vermaken en vooral blij te zien met het leven wat zij daar hebben! Hoe groot het geluk in kleine dingen wel niet kan zijn. Succes daar en zet hem op!

 7. Theo en Gezina en Frederique schreef:

  Mooie berichten. Wat wordt er hard gewerkt! Leuk dat we vandaag ook via whatsapp hoorden hoe bijzonder het was bij het hospice. Frederique, we missen je op de foto’s of kom je er steeds onderuit. 😉 liefs van ons allemaal. Pa, ma en Yvon

 8. Aleida de Jager schreef:

  Lieve Lewalt en de hele groep,
  Wat top dat jullie je hier voor inzetten, echt super. Onschuldige kinderen die voor hun leven getekend zijn en dat je ze dan met een klein beetje liefde toch nog een beetje kan laten genieten, God bless you!!!! We bidden voor jullie dat jullie een goede tijd hebben met en voor elkaar en dat jullie veel liefde kunnen over brengen!
  Lewalt, je bent altijd al een bijzonder iemand voor me maar nu RESPECT!!!!
  Zelf ben ik vorige week voor de vierde keer als vrijwilliger met gehandicapten op reis geweest, ook die kinderen hebben veel liefde nodig, en als je ze dan zie genieten dan denk ik dat ik nog maar een heel klein deel gezien heb van wat jullie daar zien. Heel sterkte en bovenal Gods zegen toegewenst! Liefs Aleida de Jager

 9. L.Eland schreef:

  Lieve mensen, in het bijzonder Lewalt, Rie, Jeline, Marija en Leendert,
  Wat is het geweldig als je iets van Gods liefde, waarin wij allemaal zo rijk mogen delen, mag doorgeven aan anderen. Met name als die mensen met veel materiële dingen zoveel minder bedeeld zijn dan wij. Het bepaalt je er wel bij waar de échte rijkdom uit bestaat… Fijn dat we zo met jullie mogen meeleven en fijn dat er ook echt dingen tot stand komen, zodat je straks echt iets achter kunt laten. We vinden het echt prachtig wat jullie allemaal doen en danken God dat Hij dat mogelijk maakt. Indrukwekkend dat bezoek aan het hospice! Wat een prachtige boodschap heb je dan! Onvergetelijk. Gods zegen voor jullie en alle teamgenoten! Liefs van ma/omi en (o)pa.

 10. Marie-Anne Paschedag-Veldhuizen schreef:

  Lieve Stacy en de rest van de groep, wat ben ik onder de indruk van het geen jullie allemaal doen en als ik dan die blije gezichtjes van die kindjes en de ouderen zie, grijpt mij dat erg aan.
  Hier hebben wij heel veel en vaak lopen we over kleine dingen te zeuren….
  Fijn dat jullie inmiddels het dak op de créche hebben zitten zodat jullie weer verder kunnen gaan met het afbouwen en Kleuren, ik ben heel benieuwd welke kleur het gaat worden..
  Ik vind jullie kanjers en heb heel veel respect voor jullie.
  Inmiddels in al bijna de helft van jullie reis voorbij en ik hoop dat jullie nog een fijne en vruchtbare tijd zullen hebben en ook van veel dingen zullen genieten……Lieve groeten en Stacy een hele dikke knuffel speciaal voor jouXXX

  ps. bedankt voor alle mooie foto’s…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s