Welkom in Zuid-Afrika

Geplaatst: 07/2015 in Blog

Sociaal werk 28 juli (Willemijn)

Na een overweldigende en lange reis nog maar net achter de rug mochten we vandaag dan eindelijk aan de slag. Hoe zou de bevolking zijn, hoe zullen ze reageren op ons? Kunnen we überhaupt iets betekenen voor de mensen hier? Ik had er zin in maar kon me niet voorstellen dat het echt kon zijn dat er mensen zo moeten wonen en dat ik op deze plek mag kijken en helpen, hoe summier deze hulp misschien ook zal zijn.

In drie groepen gingen we uiteen. Ik zou met Nelleke, Hetty en Danielle de sloppenwijk ingaan. Nadat we boodschappen hadden gedaan voor de voedselpakketten gingen we met Amos en Eddie op weg maar de bevolking. Wat een onwijs contrast, eerst de supermarkt in met al het eten wat je kan wensen en daarna in een plaats te komen waarin nagenoeg geen eten is. Dat je ziet dat een lieve oma een ui (1!) aan het klaarmaken is voor vijf personen. De dankbaarheid en de hoop die ze hebben is onwaarschijnlijk. Een voorbeeld zagen we in ons bezoekje aan een Anna, een lieve oma die de zorg had voor een aantal kinderen. We werden ontvangen met het lied ‘Akekho ofana no Jesu’ (er is niemand zoals Jezus) luid meegezongen door de kinderen. Wat een warm welkom! We hebben de liefde gevoeld van Jezus door deze mensen heen, wat een warmte!

Om alle ervaringen van vandaag te vertellen is onmogelijk maar wat een enorme gevoelens maakt dit los. Huilen, lachen, boosheid en verdriet wisselen elkaar in rap tempo op. We danken God dat we hier mogen zijn en iets mogen betekenen. We zijn blij met jullie als lezers van onze ervaringen en lezen alle reacties hier elke avond hardop met elkaar! Tot morgen! 🙂

‘A beter world starts with you’

Kinderwerk 28 en 29 juli Masihambisane Educare Centre (Christine)

Geen twijfel mogelijk, hier moeten we zijn: Creche leidsterJane staat ons met oranje hoofddoek op te wachten en begroet ons met een warme omhelzing. We voelen ons zeer welkom. De 17 kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot 4 jaar, bekijken ons eerst met grote, afwachtende ogen. Wanneer we samen gaan zingen is het ijs snel gebroken, zeker als wij ons aan de zoeloe dans wagen… Met Jane als vertaler, vertellen we het verhaal van Noach en Jezus die van alle kinderen houdt. De kinderen kleuren vol overgave de regenboog en zijn erg verbaasd wanneer hun foto zo uit de camera komt rollen.
Wat voelen we ons na twee dagen verbonden met deze lieve crèche leidsters en prachtige kinderen! De bemoediging en liefde die wij geven, ontvangen we in veelvoud terug. Hoe mooi is het om door deze kinderen biddend toegezongen te worden. We zegenen elkaar in Jezus naam en nemen met tegenzin afscheid. Het was goed hier te zijn, Anneke, Anne-Roos, Noortje en Christine

Bouwteam 28 en 29 juli (Robert)

De crèche van Princess heeft een wens om direct buiten het gebouw een soort van veranda/overdekte ruimte ervoor te maken.
We pakken dat gelijk op. Ruben, Bram, Mitchell, Daniëlle Davelaar en Robert gaan hakken, een heel veel beton mixen (met de hand dus!!!). De man van Princess, helpt een stevig handje mee, en we zijn een mooi end onderweg nu.
De kinderen zijn blij er trekken onze aandacht. Daniëlle zit op de grond, en de kinderen beginnen spontaan haar haar te vlechten!

Morgen weer meer verslagen!

Advertenties
reacties
 1. Antoni schreef:

  Hey lieve zus Willemijn!

  Fijn, pa en ma vertellen pas vandaag dat er een blog bijgehouden wordt, en jij heb ook niks gezegd;)

  Wat een drama was die reis zeg! Dacht toen we jullie op Schiphol uitzwaaiden dat het helemaal goed ging komen, geen vertraging stond er op de borden, totdat je een dag later nog steeds in Frankfurt zat:(

  Gaaf dat je er nu bent, leuk om je ervaring te lezen! Hoop dat je veel goeds mag doen daar, samen met de hele groep! Zet ‘m op, ben trots op je zus!

  Ciao,

  Antoni

 2. Paul en Ria Loooij schreef:

  Wat fijn om berichten te lezen en foto’s te zien! Lieve willemijn, bij het lezen van jouw verslag over alle emoties krijgen we zelf ook een brok in onze keel. Wat overweldigend allemaal. We denken aan jullie in ons gebed. Liefs van ons, en hartelijke groeten aan allemaal.

 3. Martin Berger schreef:

  Hee karpetsen, (bergers)

  Fijn dat jullie eindelijk zijn aangekomen:) Ik hoop dat Noor en Bram de vluchten een beetje goed zijn doorgekomen. Hier is natuurlijk verder alles goed onder controle! Olivier loopt vrolijk (en levend) door de tuin, alleen het is een beetje droevig weer..

  Leuk en mooi om te lezen dat jullie weer druk bezig zijn met sociaal werk, bouwen, en kinderwerk! Ik moet zeggen dat ik het wel een beetje mis.. heel veel succes de komende dagen en geniet van Zuid-Afrika en de mensen!

  Dikke knuffel van Martin

 4. Jantine schreef:

  Wat leuk om weer mee te kunnen lezen!
  Mooie eerste momenten om zo te lezen! K word nieuwschierig naar de vervolg verhalen! Be blessed and be a blessing! We bidden voor jullie! groettjes!!

  p.s.😉 leuk ook om fotos te zien!
  p.s. Liefs!xx van ons aan Gerrit en Nelleke

 5. Aletta schreef:

  Hai lieve mensen, wat een zegen dat jullie tot zegen mogen zijn! Ik reis in gedachten mee! Ik hoor de kinderen het lied al zingen, ik zoek dat liedje nog regelmatig op om even dat geluid van de kinder stemmetjes weer te horen!
  Ik zie Princess met de kinderen voor me! Doe ze aub de hartelijke groetjes van mij ook aan haar man en Princess kinderen.

  Heel veel plezier en zegen toegewenst.

 6. Fam.Davelaar schreef:

  Hallo allemaal,
  Wij zijn erg trots op jullie! Wij volgen jullie reis en belevenissen doorlopend. Wij zijn erg onder de indruk van jullie verhalen. ( Daan wij zijn erg benieuwd naar je nieuwe rastakapsel!?).
  Nog een goede tijd met elkaar gewenst.
  Groetjes vanuit Oostenrijk

 7. Deb schreef:

  Hai!
  Wat mooi en goed om te lezen wat jullie daar nu al allemaal gedaan hebben. De mensen zullen erg blij zijn met jullie komst.
  Zijn jullie nu even lekker aan het relaxen? Veel succes en zegen de komende dagen!
  Een dikke knuffel van de binkies voor opa Gerrit en oma Nelleke!
  Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s