30 juli

Geplaatst: 07/2015 in Blog

30 juli

Hierbij weer ons verslag van de dag. Fijn dat jullie met ons meeleven, meelezen en voor ons bidden. Dat laatste doen we ook voor jullie. Wij maken het goed met elkaar en genieten van elk moment hier. Een lieve groet voor jullie allen van ons allemaal!

Sociaal werk

Samen met pastor Amos brengen we eerst Matthew naar het ziekenhuis. Matthew hebben we gisteren ontmoet. Deze man, die alleen woont, was enorm blij met onze komst, ons gebed en het voedselpakket. Tijdens dit bezoek vertelde hij dat hij een open wond heeft aan zijn been. Dat geeft veel ongemak en pijn. Al lange tijd heeft daar geen arts naar gekeken. Wat fijn dat hij vandaag goed geholpen is in het ziekenhuis! Zijn wond is verzorgd en verbonden en hij heeft medicijnen en pijnstilling meegekregen. Bij het ziekenhuis sluit Lindani bij ons aan. Wat gaaf om hem terug te zien!
Hierna zijn we te gast bij twee echtparen, buren van elkaar. Ik dacht dat deze mensen familie waren, zo hecht zijn ze met elkaar. Hun verhaal grijpt ons aan. De mannen hebben geen werk. De ene man heeft geen identiteitspapieren en daardoor dus geen uitkering. De ene vrouw moet morgen naar het ziekenhuis voor een buikoperatie in verband met kanker in haar buik. Dan zal blijken welke behandeling verder mogelijk is. De andere vrouw is zeven jaar geleden geraakt door een afgebroken tak. Hierdoor is ze slecht ter been en blijvend blind geraakt.
En toch staan ze blijmoedig in het leven. We zingen, bidden, praten en bemoedigen elkaar. Lindani leest voor uit het stripboek in Zoeloe over het leven van Jezus. Het stripboek, voedselpakket en de kleding worden blij ontvangen.
Als laatste komen we bij de familie op de berg. De kinderen ontvangen ons met een lach. We drinken samen limonade, praten, spelen met de kinderen, bidden en zingen. Het is mooi om te zien dat de levensomstandigheden van deze mensen elk jaar iets verbeteren. God zorgt, dat ervaren we deze dag in de ontmoeting met al deze mooie mensen.
Gerrit, Noortje, Hetty en Christine

Bouw

Anneke, Mitchel, Ruben, Daniëlle en Daniëlle werken vandaag weer enorm hard op de bouw. Aan het eind van de dag was de vloer gereed en ook is de muur al voor een derde deel gemetseld. Dit met dank aan twee ingehuurde werknemers en Princess (de crèche leidster) die zelfs ook haar handen flink uit de mouwen stak. Met veel zweet en kracht zijn we trots op wat we in deze drie dagen al hebben bereikt!

Rehoboth

Anne-Roos, Bram, Nelleke, Willemijn en Robert zijn vandaag bij stichting Rehoboth geweest. (Zoek maar eens op op intranet) De hiv besmette weeskinderen worden steeds ouder, de eersten gaan nu “op zichzelf” wonen. Voor Mongelie van 18 jaar hebben we zijn kamer en toilet en douche geschilderd en het huis aan de buitenkant . Trouwens, zijn kamer is ongeveer 2 bij 2,5 meter en de douche even groot.
Fijn om hem te helpen in zijn volgende stap naar zelfstandigheid. Mooi dat deze kinderen toch een toekomst hebben!

Opmerking van Gerrit: we zijn blij met alle reacties, alleen jammer dat ene bakker geen verschil weet tussen een korte en een lange ei/ij….. Maar ja, dat krijg je als je in een andere tijd leeft. image

image

Bouwteam aan de slag

Bouwteam aan de slag

image

Advertenties
reacties
 1. erik en Tineke schreef:

  Wow wat mooi dat je ook mee werkt in de bouw ann! En heel fijn dat we op afstand kunnen mee genieten van de verhalen en de foto’s. Zeer indrukwekkend allemaal! Veel plezier nog en wel voorzichtig zijn he!

 2. Fam.Kisjes schreef:

  Wat zijn jullie mooi bezig. fijn om zo met jullie mee te kunnen leven. Allemaal heel veel groeten. Fam.Kisjes

 3. Annerieke schreef:

  bijzonder om te zien wat jullie allemaal doen. Vanuit Normandië volgen we jullie! Veel zegen gewenst verder. X voor de Bergers.

 4. Sharon schreef:

  Wat mooi om te horen dat jullie werk en inzet weer hun vruchten afwerpt!
  Zijn jullie bij die vrouw geweest met die 4 kinderen? Dat huis met dat prachtige uitzicht? Hoe is het met haar en de kinderen?
  Vind het zo leuk om weer dingen te lezen en als ik daarna mn ogen dicht doe droom ik weg naar hoe ik het vorig jaar heb gehad.
  Voor Amos en Lindani de groetjes! Ik las gisteren over There’s no One like Jesus, heb hem sindsdien in mn hoofd zitten!

  Take care!!!!
  Liefs Sharon!

 5. loïs schreef:

  lieve Ruben ik denk elke dag aan je en ik hoop dat je het fijn hebt daar.
  ~xxx~ van je zus(je) Loïs

 6. Bea schreef:

  Super gaaf om jullie zo te volgen!! Mooi om Gods liefde zo te mogen uitdelen. Gods zegen en we bidden en leven mee. Liefs Bea , Jantine en Jeline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s