31 juli

Geplaatst: 07/2015 in Blog

Rehoboth

Vandaag hebben Nelleke, Christine, Hetty en Robert het huis voor de meisjes verder aangepakt. Eerst was het de samenkomstruimte. We hebben alles van de muren gehaald, gaten gestopt en geplamuurd, en met een heel byzonder mengsel van zand, verf en water zijn alle muren ingesmeerd. Er was ook nog even tijd om met Tamara bij te praten. Op de foto zie je ook wel dat we lol hadden met elkaar!  De foto is gemaakt door Nicholas, de opzichter.

IMG-20150731-WA0000

Sociaal werk

Ook zijn er vandaag weer hulpbehoevende mensen bezocht. Onder leiding van Amos waren ook Gerrit, Ruben, Danielle, Anne-Roos en Mitchel mee. Het eerste bezoek was bij een vrouw die samen met haar zus en stel kinderen woonde in een armoedig huisje waarvan het dak van plastic was geïmproviseerd. Het oogde wat triest maar toen we eenmaal begonnen te zingen was het één groot feest. We deelde onze pakketten uit en gaven ook de kinderen speelgoed. Ze waren erg blij met de bellenblaas! Daarna gingen we naar een oude mevrouw die zwart gekleed was omdat ze nog in de rouwperiode was van het overlijden van haar man en dochter. In eerste instantie zag het er allemaal wel prima uit, maar al gauw bleek dat deze lieve vrouw weinig levenslust meer had en wenste dat God haar bij zich nam. We hebben haar bemoedigd en met haar gebeden waarna de stemming omsloeg naar blijdschap. Ze was erg blij met onze komst en zwaaide ons dan ook uitbundig uit.

P1030784

Kinderwerk

Vandaag was het de beurt aan Danielle, Noor, Bram, Anneke en Willemijn om de kinderen te bezoeken in de creche. Bij aankomst werden we vrolijk ontvangen opnieuw met gezang. Voordat we binnen waren kwamen de kinderen al aanhollen en kregen we dikke knuffels. Leuk om te zien dat enthousiasme als we langs komen. Ook kregen we een warm welkom van de leidsters die ons vrij lieten qua programma. Zoals we gewend zijn deden we ook nu een bijbel verhaal waarna de kinderen konden kijken naar platen. Leuk om ook vervolgens creatief bezig te zijn met de kinderen, hoewel de spanningsboog niet al te lang was, haha! Uiteraard hebben we ook dikke lol gehad. Onze haren zijn zo interessant, die blonde lokken blijven mooi. Het was weer een geslaagde dag.

reacties
 1. erik en Tineke schreef:

  Super mooi en nog niewe liederen bij leren! Altijd leuk, ik hoor ze wel als jullie weer
  thuis zijn. Nog ff genieten daar en heel veel sterkte komende week bij wat jullie nog gaan
  ervaren. knuffels voor ann en mit en de rest van de groep natuurlijk ook vanuit Nederland😊

 2. Jan-Willem schreef:

  Lieve Bergers en allemaal,

  Wat doen jullie mooi werk daar. We lezen elke dag mee en zijn erg onder de indruk. Fijn dat jullie zo de liefde van onze God kunnen uitdelen én ervaren.

  Gods zegen!

  Liefs, Jan-Willem, Mirjam, Melle en Florine

 3. Gerard Sturing schreef:

  Heey Anneke en Mitchel,

  Volgens mij hebben jullie het erg naar je zin daar! Wat fijn om via deze weg wat van jullie te horen! Ik vind het een mooi project! Het is fijn om te lezen dat je de mensen daar kunt bemoedigen en ze zo toch nog een lach op hun gezicht kunt bezorgen, ondanks dat ze het vaak moeilijk hebben. Ik wens jullie veel sterkte toe de komende dagen!

  Groetjes,

  Gerard Sturing

 4. jeugdig schreef:

  Hoi harde werkers! Wat zijn jullie goed bezig! Mooi dat je de mensen zo kunt bemoedigen en de liefde van Jezus kunt doorgeven. Fijne tijd nog en Gods Zegen. Dick en Petra

 5. Jonathan schreef:

  wat mooi om te lezen dat jullie met zingen zoveel verbondenheid brengen. En ook de vrouw, die zo in de put zat: God stuurde jullie op haar pad om bemoediging te ontvangen. Wat een gebedsverhoring van het Zegenlied 710: “zegen mij” Dat jullie daar tot zegen zíjn!
  geweldig!
  groet, Jonathan

  ps. toffe foto, van die bellenblaas, genieaal

 6. leendert schreef:

  Hey Ruben en jullie allemaal!
  Mooi om de verslagen te lezen en de foto,s te zien.
  Mooie herinneringen komen boven van vorig jaar.

  Veel zegen met elkaar en voor de mensen die jullie ontmoeten!

  Tof Ruben dat je deze reis ook weer mee ben gegaan, ben trots op je!

  Lieve groet van je pa en leendert

 7. Sander Looij schreef:

  Berichtje voor Willemijn; Als je je Tele2 PUK-code nodig hebt, die is 01688611. (Vóór het invoeren van die code moet je waarschijnlijk **05* intoetsen.)

  Verder top om te horen dat het nu zo goed gaat. Veel succes aan jou en de groep! Ga zo door 😉

 8. Ruchama schreef:

  Fijn om zo op de hoogte te blijven van jullie!
  @ma, goed bezig met het verven!
  Liefs Ruchama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s