5 en 6 augustus

Geplaatst: 08/2015 in Blog

5 augustus

Bouw
Eerste echte werkdag op het nieuwe project; een uitbreiding op een bestaande crèche. Nelleke, Mitchel, Anneke en Ruben zijn vandaag druk aan het metselen en slopen gegaan. Deze dag heeft het Bouwteam de typische Zuid-Afrikaanse bouwstijl ondervonden.

Kinderwerk
Bram, Noortje, Christine en Robert zijn vandaag naar de crèche. We vertellen een verhaal van Jezus die van alle kinderen houdt. Ze herkennen het dat Jezus dat liefde is! Mooi om te zien dat de leidsters het fijn vinden door ons bemoedigd te worden. De kinderen krijgen elk een direct geprinte polaroid-foto in een lijstje met “Jezus loves me” erop.

Sociaal werk met gehandicapte kinderen

Met Hetty, Daniëlle en Daniëlle, Anne-Roos en Willemijn zijn we naar de gehandicapte kinderen geweest. Wat keken we hier naar uit. Daniëlle en Willemijn werken in Nederland ook met kinderen of jongeren met een beperking dus waren we erg benieuwd hoe het hier was. Super hoe je met aandacht en liefde een glimlach kan toveren op de lieve gezichten. De manager wist duidelijk van wanten en alles zag er super uit. Mooie bedjes en goede accommodatie. Super om te zien hoe iemand zich over deze kinderen ontfermt. Alle kinderen waren buiten. Sommige lagen op matrassen. Super om te zien hoe we met z’n allen deze kinderen konden vermaken. Super ochtend was het!!

6 augustus

Sociaal werk
Nelleke, Hetty, Bram, Ruben, Christine en Robert gaan met pastor Amos mee de sloppenwijk in. Moeilijke omstandigheden worden afgewisseld met 2 gezinnen die we vorig jaar ook bezochten en waar we toen baden om Gods hulp. Wat een zegen dit jaar: beide gezinnen hebben een nieuw huis gekregen!

Noortje en Anne-Roos waren vandaag bij de sunnyside crèche. Precies op het goede moment, want van de drie leidsters kwam er 1 niet opdagen en de ander moest eerder weg. Ze konden de overgebleven leidster helpen met wel 27 kinderen! En met de 2 lieverds van Anne-Roos van vorig jaar!image

De Rehoboth
Vandaag is ons klusteam bestaande uit de Danielle’s en Willemijn vertrokken richting de Rehoboth. Al snel hadden zij behoorlijk de gang. Toch gaat het hier in Zuid-Afrika allemaal net even iets anders dan in Nederland. Dat bleek wel toen de verf op was en er nieuwe gehaald moest worden. Het duurde zeker tweeënhalf uur tot dat we verder konden. Gelukkig hebben we dankzij ons harde werk alles af kunnen krijgen wat voor vandaag op de planning stond.

Morgen is alweer onze laatste werkdag hier. Daar gaan we nog volop van genieten!!!

Advertenties
reacties
 1. Frank schreef:

  hej lieve mensen, super om al die verhalen weer te lezen, helemaal omdat je er dan ook beeld bij hebt, helemaal leuk om bericht terug te krijgen uit Rehoboth van ons ventje die we sponsoren. (nelleke, bedankt voor het overbrengen van het pakketje!, we hebben een foto terug gekregen van Tamara, Nukululeko met ons pakketje en onze foto, super leuk) en net zoals Nadieh, we missen het ook hoor, en Hetty? hoe is het om weer terug te zijn? benieuwd hoe fam Berger het beleefd voor de 2e keer, Tof Ruben dat je er ook weer bent, heb je zr Ruth nog ontmoet? zegen alemaal! groeten van ons allemaal, ook graag aan pastor Amos en pastor Joseph, wat hadden we graag weer een dienst bijgewoond bij hun, gr fam Grevers

 2. fam.davelaar@hetnet.nl schreef:

  Lieve mensen,

  Helaas al weer de laatste dag van jullie hulpprogramma. Afscheid nemen zal niet meevallen.
  Fijn te lezen en horen dat jullie in deze weken toch veel hebben kunnen betekenen voor de mensen daar. Wij wensen jullie allemaal een goed en mooi vervolg van de door- en thuisreis en hopen dat deze voorspoediger zal gaan dan de heenreis.

  Groetjes,
  Marcel, Elly, Esther en Yvonne Davelaar

 3. Erik en Tineke schreef:

  Mooi wat jullie allemaal doen! Een goede werkdag gewenst allemaal, maak dr nog wat moois van met z’n allen. Tot snel Ann en Mit, geniet nog van de laatste daagjes daar, hier is het vast een stuk saaier allemaal. Dikke knuffel van ons

 4. Nadieh schreef:

  Wat gaaf om alle verhalen te lezen! Ben erg benieuwd hoe het daar nu is. Wat mis ik ZA, als ik dit allemaal lees.. Succes met alle werkzaamheden nog! Toppers!

 5. kisjes schreef:

  Liefs dus !

 6. kisjes schreef:

  Goede laatste werkdag ! Groeten en lies.

 7. Jonathan schreef:

  Wat een Spirit!, mooi om te lezen hoe jullie daar tot zegen zijn.
  Jonathan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s