Afrondingsfase

Geplaatst: 08/2015 in Blog

7 augustus

De laatste werkdag is een feit. De 2 weken zijn om gevlogen. Afrondingsfase is begonnen.

Bouwteam

We hadden ons voorgenomen deze dag het bijgebouw waterdicht achter te laten. Dat is helaas niet gelukt, halverwege de dakconstructie moesten we gedwongen het werk afronden. Met een wat onbevredigend gevoel hebben we het gebouw moeten laten voor wat het was. Ondanks dat is er veel werk verzet in een week en zijn de mensen enorm geholpen.

Sociaal

Wij hebben een paar bijzondere laatste bezoeken gehad. Als voorbeeld een oma die voor het eerst sinds een week wat te eten kreeg. Ook zijn we naar het gezin geweest waar we vorige week waren met de wat apatisch kinderen. Na enige tijd is het Gerrit toch gelukt om een lach te toveren. Het verhaal werd nog triester toen we te horen kregen dat de licht verstandelijk gehandicapte vrouw de moeder van de 2 kinderen bleek te zijn. Onderweg verkracht door mannen..

Vrouwenochtend

Een gigantisch succes, voor het eerst werden nagels gelakt en make-up gesmeerd. En natuurlijk het belangrijkste was de enorme pret die er was.

Eldery home

De zelfde groep vrouwen hebben weer de oudjes verzorgd in het trieste tehuis, enorm goed werk maar met een hopeloos vooruitzicht.

Afterparty

Met een geheel verzorgd dinner hebben wij deze avond afgesloten met de mensen waarmee samengewerkt is. Geheel op Afrikaanse wijze is 99% van de gasten een uur te laat aangekomen. Om het transport kan je alleen maar lachen, 17 personen in een auto gedrukt. Er is heerlijk gegeten en daarna gezongen. De mannen hebben zich allemaal gewaagd aan de mannendans van de Zulu’s. Een fantastische avond, maar met pijn in het hart afscheid genomen van deze lieve mensen.

8 augustus

Na het inpakwerk en het ontbijt is het echt zo ver; de taxi richting Durban wacht. Na onderweg nog wat souvenirs ingeslagen te hebben, wordt de groep op het vliegveld gesplitst. Michel en Anneke nemen helaas de vlucht richting het hoge noorden, fam. Berger gaat voor de volle week Kaapstad en de Wijngaardjes, Daan, Danielle, Hetty en Willemijn rijden nog 4uur door naar Bonamanzi Game Park. Tot zover is iedereen veilig aangekomen.

Advertenties
reacties
 1. Bea schreef:

  Wat was het leuk om jullie te volgen!!!
  Wat hebben jullie mooie dingen gedaan!
  Veel om dankbaar voor te zijn. Geniet nog even en een goede reis naar huis!!
  Liefs Bea

 2. Leendert en Nelleke schreef:

  Hoi, zagen al mooie foto’s voorbij komen van de safari, blijft prachtig. Geniet van de vakantiedagen. Jammer dat jullie het werk niet helemaal af hebben kunnen sluiten, maar geweldig wat jullie WEL hebben gedaan!! Hiermee hebben jullie de mensen gezegend.
  Wij wensen jullie een goede veilige reis door Afrika. En straks ook weer naar ons kikkerlandje. Liefs van ons.

 3. Mark schreef:

  Wat super om dit elke keer weer terug te lezen en leuke herinneringen terug te halen,
  Veel plezier op de safari en verdere reis!

  Groetekes mark,

 4. Frank schreef:

  dan is het alweer voorbij, nu lekker genieten van een ander stukje Afrika, het kan even schakelen zijn maar ook dit is fantastisch om mee te maken, Gerrit, zullen we anders volgend jaar bij Izotsha een soort reünie houden? iedereen die de afgelopen 5 jaar daar is geweest uitnodigen, geef je ze 10 % korting op de reis som, komen ze vast wel, ff weekje bikkelen met zn allen…. hahaha ik zie het wel voor me! sorry… liet me even gaan. hej geniet nog even samen! denk nog niet aan de terug reis! gr Frank

 5. Jantine schreef:

  Wat vliegt de tijd snel! En wat is het leuk om jullie te volgen! mooi om te lezen wat jullie doen en mooi wat jullie achter laten. God’s zegen daar!
  Groetjes Jantine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s