Een lach en een traan

Geplaatst: 04/2016 in Blog

Weblog zondag en maandag 4 april 2016
Wat hebben we veel gezien en meegemaakt. Het is onmogelijk om alle indrukken op te schrijven laat staan alles te omschrijven. Hoe gaan we dat, dat doen….
Laten we het vertellen aan de hand van de deelnemers:
Willem: Een prachtige reisleider die de juiste spirit bij het team heeft gevonden namelijk het introduceren van spelletjes. Helaas laat hij de dames niet integreren in de mannengroep zodat zij uiteraard niet de winnaar kunnen worden. Willem, dat is eigenlijk het enigste minpuntje. O, nee je had ook niet gezegd dat de kerkdienst bij Pastor Joel 3 ½ uur duurde maar de dienst was zo bijzonder dat niemand dat erg door had.
Pieter: Vanmorgen zijn we gestart met het meebouwen van het day care center. De meeste kennen het tempo en het talent van Pieter in het bouwen en dat was direct te merken. De mensen in Kenia hebben hard gewerkt maar Pieter wist met zijn organisatietalent in 4 uur tijd de gehele bovenverdieping te voorzien van een cementdekvloer. Gert-Jan had de pech dat hij samen met Pieter was ingedeeld en is inmiddels 3 of 4 kilo’s kwijt.
Nelleke: Al een paar dagen zag ze ernaar uit om de mensen te ontmoeten en vandaag was het eindelijk zo ver. Prachtig om te zien hoe ze direct contact heeft allereerst met de plaatselijke kapster. Ze heeft inmiddels gevraagd om dreadlocks te krijgen in haar prachtige warrige bos haar.

Bas: Die heeft het talent om zijn oudste broer 5 handige tips te geven tijdens het aanbrengen van de wandprofielen en het maken van de kozijnen. Hij kan dingen die krom zijn recht maken en dat de opzichter tevreden kon zijn.
Gerrit: Vanavond had Gerrit een prachtige getuigenis en een mooie Bijbelstudie over het vertrouwen in God en allereerst het delen van Zijn woord om hoop te bieden aan mensen die in omstandigheden leven die onmenselijk zijn.
Ina: Ina heeft vorig jaar de reis mee voorbereid en had het verlangen om daadwerkelijk iets te doen en kon dus maandag starten met het sociale werk. Dat was heftig ! Verhalen van mensen die geen hoop meer hebben, hoop geven en tijd nemen voor die mensen. Mooi om zo haar hart te laten opmerken.

Tamme: Die heeft zoals eerder gezegd veel van zijn jongere broer geleerd. Hij denkt dan direct verder en heeft het geleerde direct aan een bijdehand jochie van 4 jaar overgedragen. Verder mooi om te zien hoe hij met de jongeren omgaat en om hun verhalen te horen en ze te motiveren voor een betere toekomst.
Gert-Jan: We staan verbaast ! Hij eet alles, is ontroerd over wat hij ziet en gelooft nog niet dat dit kan en vervolgens spreekt hij in zijn beste engels in de Kerk op zondag. Een puntje was jammer. Bij het bestellen van koffie: I want coffee van het huis ! Gert: Hard gewerkt man !

P1070196

Anja: Die heeft multitalent ! Ze kan zorg dragen, aandacht geven aan de mensen van de groep en sjouwen met cementemmers alsof het niks weegt! Ook spreek ze mensen aan, het is alsof ze al jaren in Kenia komt.
Kortom: WE hebben een prachtig team, met tranen en een lach maar met verschillende talenten die met de mensen in Kenia een prachtig project mee ondersteunen dankzijn uw/jullie hulp. Mensen, dank voor jullie gebed en ondersteuning. Wij staan open voor uw/jullie reacties.

 

P1070239

Dit is Lydia een alleenstaande moeder van 23 jaar.

Advertenties
reacties
 1. Aletta schreef:

  Lieve mensen,
  Dank jullie wel voor het uitvoerige verslag.
  Ik zie heel veel dingen voor me nu en kan zo op afstand een beetje het idee krijgen wat jullie meemaken!
  Heel veel liefs
  Aletta

 2. Helma schreef:

  Wat mooi om jullie talenten zo omschreven te zien, ook al wist ik natuurlijk al dat jullie zulke toppers zijn! Ik ben enorm trots dat jullie zoveel werk mogen en kunnen verrichten. Gert-Jan, Engels cursusje als je terug bent? 😉
  En pa, leer nu eens dat je het werk niet af moet schuiven en zeker naar een 4 jarig kind, schaam je!
  Fijn om te horen dat het zo voorspoedig gaat, ondanks al die heftige dingen die jullie zien, horen en ruiken. Succes nog even! Liefs Helma

 3. Michel schreef:

  Wat jammer dat ik jullie niet allemaal persoonlijk ken…., maar ik krijg zo wel een prima beeld. Willem, groot gelijk dat je mannenspelletjes laat spelen!! Laat die vrouwen zich maar eens inleven in ons, hoe verschrikkelijk slim en vindingrijk wij moeten zijn om te overleven, en dan ook nog zwaar werk moeten verrichten, al was het maar dat we onze vrouwen op handen dragen. De nieuwe Pieter afslankkuur moet je echt te gelde maken, je hebt nu Sonja Bakker en Pieter Zwoeger…., tja ik vrees dat het eerste meer gaat verkopen…, maar we kunnen het proberen, toch? Nelleke met dreadlocks, ik kan bijna niet wachten op de foto’s….. Het is al een prachtmens (de rest ook hoor :)), maar met echte dreadlocks…., in kleurtjes Nelleke??? Bas, goed gedaan man, zo gaat dat, leg een ander uit hoe hij iets moet doen en kijk dan zonder het zelf te hoeven doen toe om te kijken of de les is begrepen. Je slaat dan meerdere vliegen in één klap: eerste; je weet of er naar je wordt geluisterd, tweede; je weet of de ander het talent heeft oom een goede leerling te zijn, derde; je wordt zelf niet moe en vierde; de leerling bespaart zich het geld voor een Sonja bakker dieet of een Pieter Zwoeger afslankkuur. Veel last van vliegen nog daar??
  Gerrit……, zijn brein is veel meestelijker dan zijn lichaam, fijn dat je daar je talent in zet man! ben heel benieuwd naar je waarnemingen.
  Tamme, meestal is er maar één echte leraar in een gezin, ik vrees dat het Bas is bij jullie. Laat de kindertjes toch gewoon kind zijn en probeer ze niet jouw werk te laten doen ;).
  Gert-Jan, koffie van the huis is minder dan koffie van bonen. ik zou de volgende keer dan ook coffee from the beans bestellen. Je boft dat je je verder onzichtbaar of onverbeterlijk hebt opgesteld, de pen van degenen die dit stukje proza aan het blog heeft toegevoegd is immers messcherp 🙂
  Zo te lezen is dat Anja, of Anja is echt een engel in de ogen van de schrijfster. Mag ik een tip geven?? Nee, ok, dan leg ik me daarbij neer…

  God’s zegen over jullie werk, ik kijk uit naar de volgende ervaringen!

  Liefs, Michel Taling

  Ik zal het blog even aanvullen vanuit het gezichtspunt van de schrijfster van het berichtje dat ik becommentarieer: Michel, kan vanaf afstand prima commentaar leveren, zou het boek van Sonja wat beter moeten lezen en toepassen, of de kuur van Pieter moeten volgen. Zijn haren en dreadlocks zou fantastisch zijn, zou willen dat hij het talent van zijn vriend Gerrit had en is een wandelende encyclopedie, weet immers waar koffie van gemaakt wordt, zou een aanvulling voor het team maar een aanfluiting voor het project zijn.

  Succes kanjers!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s