Can you smeer mij in

Geplaatst: 04/2016 in Blog

Weblog 6 april 2016

We hebben nu weer WIFI en kunnen daarom onze weblogs niet altijd tijdig met jullie delen. Dat is dus ook Afrika!
Op een paar schuddende en knorrende magen na gaat het super. De bouw schiet lekker op, ook al is het dagelijks een zoektocht naar potloden en rolmaten. Gisteren waren de twee broers xde Vries (we noemen geen voornamen maar het was niet de oudste aan het rollebollen over het stelen van de rolmaat van elkaar. Maar dankzij de bemiddelde rol van de oudste broer en zeker met hulp van zijn zwager en vrouw konden we dit conflictje in de kiem smoren. Pieter probeerde Van Puffelen (Charles) de eerste beginselen van zagen en spijkers slaan bij te brengen zodat ook Gert het tempo kon bijbenen. Gert moest overigens nog wat inhalen van een dag eerder maar dat heeft hij bijna gehaald. Bas, Anja en Tamme werkte goed samen waarbij Bas de streepje zet, Anja het zagen begeleid en Tamme probeert de spijkers er in te jassen. Wat was Tamme trots dat hij de spijkershort van Pieter mocht aantrekken. Het blijft een kleine jongen.

image2

 
Nelleke, Gerrit en het door ons geprezen reislijdsterechterpaar Terpstra zijn samen met Jimmy op bezoek geweest bij Pastoor Joel in de andere sloppenwijk en hadden een goed gesprek over de problematiek daar en de noodzakelijke hulp.
Oja, even nog een compliment aan Gert over zijn Engels: Inmiddels spreekt hij al hele zinnen engels: Can You smeer mij in ? Ze begrepen hem direct want hij is niet verbrand.
Aan het einde van een pittige dag mocht Bas nog een workshop figuurzagen geven en dat was een groot succes. Tamme probeerde het technisch Nederlands van Bas te vertalen naar begrijpbaar Engels en tot onze verbazing begrepen ze het direct (dat lag meer aan de mensen dan aan de twee broers, Zelfs het zagen werd begelegeleid met ritmisch geklap.
In de avond hebben we de verjaardag van Jimmy met elkaar gevierd en dat was echt gezellig, zeker voor Jimmy. Morgen meer (als we WIFI hebben !).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s