De Massai

Geplaatst: 04/2016 in Blog

 

Image

Vandaag zijn we wederom vroeg op gestaan om een kerkdienst te bezoeken bij de Massai. Deze stam is een inheemse stam uit Kenia en Tanzania die er nog traditionele gewoonten op na houdt
Na een reis van 3 uur arriveerde we bij een mooie nieuwe kerk. De gemeenschap is gesticht in 2014 onder een boom op het centrale plein. Dit jaar in februari is daar een nieuw gebouw geopend dat is gebouwd met behulp van een missionaris uit Zuid- Korea die daar al jaren woont en werkzaam is.
De dienst begon met veel zang en toespraken. Na een stukje gelezen te hebben uit Deuteronomium 1 hebben we een overdenking mogen horen over dit bijbelgedeelte.

Na de kerkdienst zijn we uitgenodigd om een bbq bij te wonen bij de gemeente. Deze bbq is toch wat anders dan wat wij gewend zijn. In plaats van lekkere spiesjes met varkensvlees werd ons geitenbotten voorgeschoteld.IMG-20160410-WA0002

Willem, Gerrit en Bas zijn toch wel de helden van de dag omdat zij zich er aan gewaagd hebben. Bij aanvang van de terugreis was er nog enige consternatie omdat 1 van onze reisleiders zich 1 nulletje vergist had bij de vergoeding van de bbq. De eerst volgende minuten ging het natuurlijk over de vraag wie dat dan wel niet was. Het volgende uur ging natuurlijk gepaard met toespelingen over het vakantie budget van de reisleiders.
Op de terugreis, die erg lang duurde, hebben we nog wat souveniertjes mogen kopen. Dat ging gepaard met veel onderhandelen en gelach met de verkopers.

In ons guesthouse aangekomen kwamen we tot de aangename ontdekking dat we weer over internet konden beschikken zodat we weer met onze familie konden appen en bellen wat toch ook wel weer een goed gevoel gaf.
Met wat gezonde trek mochten we aan ons avondeten beginnen wat bestond uit een groente wat ergens tussen spinazie, boerenkool en gras zit, bollen deeg die op aardappelen lijken maar het zeker niet zijn en tilapia vissen inclusief kop. De pannen waren zeker niet leeg toen we ons maaltijd afsloten.

We mochten ook deze avond weer gezellig buiten aan de ronde tafel gaan zitten waar we elke dag onze ervaringen delen en waar we erg mooie en goede gesprekken hebben mogen voeren onder deskundige leiding van onze reisleiders.

Wij hopen morgen weer vol goede moed aan onze laatste dag van deze reis te beginnen. Gerrit en Pieter gaan nog twee families bezoeken en de rest gaat beginnen met het versieren van het bouwproject dat D.V. morgenmiddag wordt geopend!!!

Advertenties
reacties
 1. Frits van triest schreef:

  He lieve vrienden. Heerlijke verhalen van de Afrikaanse bodem. We genieten met jullie mee. Deel maar wat extra knuffels uit van ons aan de kleine kroeskopjes. En wat dat geld betreft: jehova jireh! Groet van de van Triestjes uit terwolde.

 2. Michel schreef:

  Super hoor, wat een mooie verhalen. Jammer dat het er al weer bijna op zit, maar wel heel gaaf dat het officieel geopend kan worden. Goed werk kanjers!! Wat een goed dieet hebben ze daar, vraagje, als je daar gras eet, ga je dan ook melk geven??

  Heel veel plezier die laatste dag, Gerrit, ik trek een flesje wijn open voor mijn sociale vriend, en Nelleke, je mag ook een glaasje hoor :). Erg benieuwd naar meer verhalen van Nelleke, en dezelfde verhalen vanuit het gezichtspunt van Gerrit (het juiste dus :))

 3. Dick schreef:

  Hoi allemaal, wat is er hard gewerkt!
  Mooie verhalen en foto’s. Nog een hele fijne dag vandaag met de opening en morgen een goede terugreis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s