KIEK,KIEK,KIEK

Geplaatst: 04/2016 in Blog

Zaterdag 9 april

Om 5.00u dus uit bed, een vlug ontbijtje, maar wel met pannenkoeken. Ja, ze zorgen goed voor ons Gertje. Helaas hebben we net niet de zon zien opgaan over de savanne maar we hebben wel een hele mooie safaritrip van 5 uur gehad. Amper onderweg wees de chauffeur ons een buffel aan die uit de struiken kwam zetten, waarop GertJan tegen de chauffeur zei: In Hollands we say: KIEK,KIEK,KIEK.
Al gauw liepen er neushoorns, buffels, zebra’s, giraffes en vooral heel veel antilope ’s. Maar we waren vooral gefocust op de leeuw want daar leven er maar 40 van in het hele reservaat dus die is moeilijk te vinden. En we werden op onze wenken bediend. Een eenzame, oude mannetjesleeuw heeft een eindje met ons opgelopen en wat had hij een bekijks.

 

 

Onze chauffeur is het zelfs gelukt om een selfie met de leeuw te maken. Prachtig toch!
Maar na de lunch moesten we toch nog een paar uurtjes aan de bak. Voor Willem, Ina, Gerrit en Nelleke betekende dat ongeveer 60 kinderen vermaken op een oppervlakte van 25m2 onder golfplaten bij een temperatuur van 27°C. Voor Gerrit bleek dit al gauw teveel dus hij kwam bij de bouw kijken. De andere 3 hebben zich dapper verweerd met ballonnen versieren, handen schilderen en kroontjes maken. En Willem heeft ze een mooi verhaal verteld hoe God de wereld heeft geschapen, de zonde in de wereld kwam maar ook dat Jezus is gekomen om de scheiding die er was tussen God en de mens weg te nemen.
Pieter en Gert-Jan hebben nog geholpen bij het tegels leggen en Bas en Anja hebben een aantal jongeren geleerd hoe ze loom-bands kunnen maken. Tot onze verrassing waren ze erg enthousiast en komende week als ze vrij zijn gaan ze er een aantal maken om die in de kerk te gaan verkopen. Dank aan alle loom-bandjes donateurs!!!
We hadden er ons op verheugd om thuis lekker te douchen, maar opnieuw was er geen elektriciteit na een fikse regenbui. We zijn inmiddels 6 uur verder maar nog steeds geen stroom dus Pieter heeft zich maar weer aan de koude douche gewaagd. Jammer genoeg kwam deze keer de stroom daarna niet op gang, dus we gaan van-liever-lee ons bed maar opzoeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s