Sundayschool en illegaal met een verhaal

Geplaatst: 05/2016 in Blog

29 mei
Sundayschool
“Jesus came to them and said: I have been given all authority in heaven and on earth! Go to the people of all nations and make them my disciples. Baptize them in the name of the Father, the Son, and the Holy Spirit, and teach them to do everything I have told you. I will be with you always, even until the end of the world”(Matthew 28:18‭-‬20 )

Vandaag was onze een na laatste dag hier in Thessaloniki. Om 10.00 zou de dienst moeten beginnen maar op z’n grieks was het iets later.

Pastol Paul leidde samen met een duitse pastor de ruim 2 uur durende dienst. De kern van de preek was dat God zijn volk overal vandaan vergaard en dat het voor hem niet uitmaakt waar zij vandaan komen en dat wij vanuit dit perspectief mogen leven. “God is calling us”.
Na de dienst hebben we de apostol Paul tour gedaan onder leiding van onze geliefde broeder Stefanos. Hij leerde ons wat over de rijke geschiedenis en de Griekse cultuur. Na de tour zijn we op het strand geland waar we met elkaar genoten hebben van de rust na een intensieve week.

 

image

 
30 mei

Op onze laatste dag gingen we met Dimitri (Free evangelical Church Thessaloniki) op pad. Dimitri nam ons mee naar twee illegale kampen beide bij een benzinestation en naar de resten van het grote Idomeni kamp. Wat daar is gebeurd, is met geen pen te beschrijven. Gerrit, Dick en Gerrit jr. waren aangeslagen omdat zij een maand eerder in dit kamp hulp hebben verleend. Het contrast was groot. Alles was met bulldozers glad geschoven, maar de spullen van de vluchtelingen zijn op een grote berg achtergebleven. Hun aftocht was niet hun keuze, maar zij leven nu in legale kampen of zijn onderweg en gestrand in illegale kampen. Er is een illegaal kamp langs de snelweg, tentjes rondom een benzinestation. Wij spraken met de mensen, zij hadden vrijheid, er was namelijk geen politie en leger en zij vonden dat fijn. Het leger is hun vijand, omdat het leger in Syrië hun vijand was. Er waren behoorlijk wat voorzieningen zoals kinderopvang, schooltje en keuken. Artsen zonder grenzen kom je overal tegen. Zij doen heel goed werk.

Het andere illegale kamp daarentegen had geen voorzieningen, de sfeer was grimmig en de omgeving ronduit smerig.

We legden de eerste contacten, zagen veel nood en Dick wil heel graag terug naar deze mensen om hoop te geven en schoenen e.d te brengen.

Teruggekomen op onze basis restte ons nog het pakken van de koffers, even wat opfrissen en het nuttigen van een heerlijke maaltijd van Sofia. Nu hier op het vliegveld, na een innig afscheid van Stephanos en Kathie, Katharina en de anderen wachten we geduldig op het vliegtuig (te laat!!!).

We kijken terug ook een geweldig indrukwekkende fijne en gezegende tijd met elkaar als team en met onze Griekse broeders en zusters!

image image image image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s