Kleine mensjes

Geplaatst: 07/2017 in Blog

Een verhaal van Dagmar Burggraaf:

Het is donderdag, en vandaag zijn we weer naar dezelfde crèche als gisteren geweest. Er waren meer kinderen dan gisteren, wat wel heel leuk was. 33 gezichtjes kijken ons verlegen aan. De kleinere kids zitten in de achterkamer. We begeven ons in een klein, stenen gebouwtje, dat jaren geleden opgezet is door GAiN. Het voelt koud aan, maar hier en daar is het wat opgevrolijkt met kleurrijke kinderpostzegels. Tot mijn verbazing is 80% van de afbeeldingen in het Engels. De kinderen worden in een groep gezet en tellen ieder tot 10, noemen alle kleuren op en zingen een lied over de 12 maanden. Dit alles gebeurt in het Engels. Deze kinderen van 0-5 jaar kunnen soms nog beter Engels dan onze kinderen in Nederland uit groep 8 op de basisschool.

Na de crèche zijn we net als gisteren naar het voetbalveld gegaan. De kinderen herkennen ons en rennen op ons af. Ook dit keer hebben we van alles mee genomen. Vooral het springtouw, de fidget spinners en de magnetische tekenbordjes zijn een succes. Om de beurt wisselen we namen en tekeningen uit; Samkelo, Synda, Sipke en andere mooie namen verschijnen op de plastic tekenbordjes. Langzaam krijgen alle kinderen een naam, een persoonlijkheid en ieder een eigen verhaal. Ze zijn net als mijn zusje, broertje en ouders: mensen.

 

Advertenties
reacties
  1. monny47 schreef:

    Leuk geschreven Daggie, Wat bijzonder om de verhalen te lezen en de foto’s te zien van de kindjes, Lotte, Jelle en jou! Nog heel veel succes en plezier in Afrika! XXX

  2. Aletta schreef:

    Hoi Dagmar, bij welke crèche zijn jullie geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s