Anna’s Paleisje

Geplaatst: 08/2017 in Blog

Verhaal van Gerrit Burggraaf

De opdracht aan het begin van de week was het schilderen van het huisje van Anna. Ze is een grootmoeder die zorgt voor haar kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Met veel zin gaat het team (Nelleke, Conny, Christien, Jelle & Gerrit B) op pad.

Op aanwijzing van Amos gaan we verf kopen is het plaatselijke winkelcentrum. Na ja, Winkelcentrum? Het komt er op neer dat er in een ”winkeltje” tussen de verkopers van kippen en geiten zowaar ook verf verkocht word. De prijs valt niet tegen, €12,50 voor 20 L muurverf, daar zal Gerrit van Wijk wel blij van worden.
Wel komen we wat laat bij Anna aan. Haar huisje is vrij nieuw en heeft 2 slaapkamertjes, een keuken en een woonkamer.

Alles is echter van grijs, grauw beton en de muren zijn zwart van de schimmel. We maken een buiten en binnen team en gaan met goede moed aan de slag. Maar wat blijkt de verf lijkt wel bloempap, het dekt voor geen meter. Het wordt een taaie dag want na druk heen en weer sauzen dekken de muren nog steeds niet. we besluiten om voor de volgende dag betere (en helaas Gerrit van Wijk) duurdere verf te kopen.
De volgende dag wordt het team uitgebreid met AD Leenman en Kees Neven. Gelukkig is de nieuwe verf wel goed en verloopt het schilderwerk voorspoedig. Aan het eind van de dag ziet het huis er prachtig uit, maar het mooiste komt nog. Op het moment dat we weg willen gaan, arriveert pastor Amos met zijn team. Terwijl de verf nog moet drogen, wordt binnen de de Heer gedankt met luid gezang. Een mooiere oplevering konden we ons niet wensen.

Later in de dienst van zondag hoorde we dat ze eerst in de sloppenwijken woonde in één van de slechtste hutjes. Van kapot dak en ingestorte muren naar een mooi geschilderd huis dat als een huis van gebed gebruid gaat worden voor de wijde omgeving. Praise the lord.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s