Het Voedselproject voor Kinderen

Geplaatst: 08/2017 in Blog

Een verhaal van Nynke Neven

Na een bezoek aan Rehoboth hebben we ruim 20 minuten over de typische Afrikaanse wegen gehobbeld tot we aankwamen bij het voedselproject. Het voedselproject is voor kinderen, die thuis bijna of helemaal geen eten krijgen. De kinderen krijgen hier na school 3 keer in de week een maaltijd.

De school was voorbij en één voor één zag je de kinderen de heuvel afdalen naar het huisje. Als je dan even bedenkt dat dit misschien wel de enige (fatsoenlijke) maaltijd is die ze krijgen, dan breekt je hart wel.
We hadden sinaasappels meegenomen als extraatje bij het eten en dat werd echt gewaardeerd door de kinderen! Na het eten hebben we de springtouwen, fidget spinners, balonnen, voetballene en de bellenblaas uit de kast gehaald en zijn we met de kids gaan spelen. Ook hebben we typisch Nederlandse nummers gezongen zoals chichiwa en ze zongen uit volle borst mee. De losse heupen van de Afrikanen waren ook vandaag weer zichtbaar.
Na al het spelen, lachen & dansen was het voor de kinderen weer tijd om naar huis te gaan. Als team stonden we nog even na te praten en pastor Amos benoemd even dat de kinderen deze dag nooit meer zullen vergeten en dat ze dit aan hun kinderen zullen vertellen. Ze zullen hen dan vertellen vertellen dat wij als Hollanders naar hen toe kwamen om voedsel uit te delen en de tijd namen met ze te spelen. Wat wij gedaan hebben doet er toe en maakt wel degelijk een verschil in de leventjes van deze kinderen.

Het is zo bijzonder om te horen dat hetgene wat wij gedaan hebben niet alleen voor een glimlach op het gezicht gezorgd heeft maar ook gezorgd heeft voor een sprankeltje hoop in hun hart. In mijn ogen was wat wij gedaan hebben eigenlijk niet zo heel bijzonder, maar voor hen betekende het meer dan dat wij ons kunnen voorstellen. Het deed mij denken aan wat mijn vader de dag daarvoor tegen mij zei: ‘een oorkaan begint ook met een zuchtje wind’. Vaak willen we van betekenis zijn in deze wereld en grote dingen doen, maar zoiets als een voedselproject bijwonen en met kleine kinderen spelen kan al heel veel verandering teweeg brengen.

Advertenties
reacties
 1. Aletta schreef:

  Geweldig om te lezen!
  Ook ik kan die dag daar nog zo goed herinneren!
  Zo fantastisch wat jullie mogen betekenen voor die kinderen!
  Veel Zegen weer toegewenst voor morgen!
  Ik kijk uit naar het volgende verslag, want ik reis gewoon mee met jullie, zij het dan wel vanuit het natte Nederland

 2. Jeanette schreef:

  Wat geweldig, wat jullie voor de kinderen kunnen betekenen.
  Zowel het eten geven als het spelen met ze.
  Veel zegen gewenst op jullie werk.
  En Jet, ik heb je gespot op een foto. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s