Kindercreche

Geplaatst: 08/2017 in Blog

Een verhaal van  Mariet, Mirjam & Dagmar

Terug naar dezelfde crèche, de vorige ervaring was niet al te best maar toch gingen we (Mirjam, Dagmar, Jelle, Daniel en Mariet) met volle moed opnieuw deze kindertjes bezoeken. We begonnen de dag zoals gewoonlijk weer met een lied, de hokiepoke song en natuurlijk (lekker origineel) akeko ofana. Ze vonden het werkelijk waar geweldig. De oudere kids kende na het eerste nummer alle bewegingen al uit hun hoofd, dus dat herhaalde we natuurlijk nog een keertje 🙂
Vervolgens hebben we heerlijk chaotische gevingerverfd met de kids. De kinderen legden allemaal hun handjes op de behangrol en langzaam verscheen er van ieder een omtrek op het papier. Tientallen rijkgekleurde handjes vulde de tafels. Meester kunstenaar Daniel tekende hier en daar vriendelijke monsters en smileys tussen de handjes. Het had zo in het rembrant museum opgehangen kunnen worden zo artestiek dat het was. Zo’n creatieve sessie kan natuurlijk niet zomaar afgekapt worden. Eerst heeft Dagmar de kinderen geprobeerd te vertellen dat God van ze houd door middel van een kikker die in een prins veranderd. Na het schoonmaken van de tafels en het te drogen hangen wan de vingerverf creaties gingen we door naar de 3D glitter stickers. Ieder kreeg een velletje papier van zijn favoriete kleur, en aangezien de kinderen de kleuren in het engels leerde was het heel duidelijk wie welk kleurtje wilde. Daarna gingen ze opnieuw aan de slag. Met een grote glimlach showden ze trots hun ‘aunties’ (zo noemde ze ons) hun werkelijk prachtige creaties.
De dag werd afgesloten met ballonnen, bellenblaas, tekenbordjes en stickers, dikke pret dus. Om 12 uur komt het eten en daarna een heerlijk middagdutje. Tussen alle bedrijvigheid door kwamen veel kinderen even op schoot om te knuffelen.

 

Advertenties
reacties
  1. Deb schreef:

    Wat geven jullie die kinderen een gave ochtend, geweldig!
    Goed werk wat jullie doen.
    Nog vele mooie dagen gewenst!
    lieve groetjes, Debora

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s