Weeshuis voor AIDS-kinderen zonder familie

Geplaatst: 08/2017 in Blog

Een verhaal van Kees Neven

Een evenement voor de hele groep.
Om 07.55 staat het 1e kind te wachten tot de deur van de pasgebouwde kapel opengaat. Even later zit de grote kring vol met ‘moeders’, medewerkers en de Hollanders van GAiN. Een groepje kinderen zit rustig in het midden, als een helper met een heldere stem een lied inzet.
We zijn te gast bij de dagopening van het weeshuis Rehoboth. Er wordt luidkeels gezongen. Daarna worden we vanuit Filipenzen 4 opgeroepen om het goede te doen. Dan worden er door ieder gelijktijdig gebeden opgezonden tot de Hemelse Vader.
Alfons (de leider) verteld ons over het ontstaan van het weeshuis, dat zaterdag zijn 15-jarig bestaan viert en nu 80 kinderen opvangt. De meeste kinderen zijn AIDS-positief, zijn getraumatiseerd door het kindermisbruik (iets wat hier heel hoog is) en hebben geen familie meer die voor hen kan zorgen.
Maar zaterdag zullen er levenslustige kinderen zijn, die ten dode waren opgeschreven. Door nieuwe medicatie, liefde en volle goede zorg hebben sommigen de volwassen leeftijd bijna bereikt!
Als we daar zitten beseffen we dat weeskinderen een bijzonder plekje in het hart van God de Vader hebben. Hij heeft de geloofsstappen van Alfons en zijn vrouw rijk gezegend. Hij zorgt er ook voor dat er Hollanders via GAiN naar Zuid-Afrika komen om te helpen. Wij zijn ook blij en dankbaar dat we deze ondersteuning mogen bieden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s