vliegende start!

Geplaatst: 08/2019 in Blog

Lieve mensen,

Het gaat ons goed! We hebben op alle vlakken een vliegende start gemaakt, Bij de kinderen een fantastische dag (maandag). De kinderen waren vrij van school en hebben we ons bezig gehouden enkel met de kinderen van het Kindertehuis. Nou….de sfeer zat er goed in, er is geknutseld, gezongen en smiddag klap op de vuurpijl, iedereen in een officieel voetbal tenue gehesen gesponsord door de Ijselmeervogels ( ik zit me met het schrijven van dit stuk me af te vragen of ze nu uit Spakenburg of vanuit Bunschoten komen….. in ieder geval daar ergens vandaan… kunt hier grote fouten mee maken!) maar het was geweldig! Kinderen konden niet geloven dat dit voor hun bestemd was. Ik hoop er foto`s van te kunnen delen, maar zoals gezegd…. Internet is erg problematisch.

De Bouwers, die hebben maandag ongelofelijk gebuffeld, dan besef je des te meer weer dat het in Nederland allemaal weer een stuk makkelijker gaat. Zelf ben ik er vaak voor om de mensen in hun waarde te laten, zij hier bijvoorbeeld sjouwen alles 1 voor 1 de stenen naar plek van bestemming, hebben wij ook gedaan echter zagen wij een kruiwagen liggen die stuk was, dus het was niet anders dan alles met het handje en de benen wagen te sjouwen, echter zagen we smiddags een gerepareerde kruiwagen tevoorschijn komen, dat was een verademing. We hebben in 1 dag de hele fundering kunen maken, 8×20 meter, er blij zijn we met de aannemer, die heeft 8 mensen lopen. Sjonge jonge, wat kunenn die gasten werken! We hebben wel even uitgelegd dat wij kantoor volk waren, behalve Leendert, die wist hoe je een volgepakte kruieagen in het rechte sppor moet houden.

Wel moeten we erbij vermelden dat dag 2 wat rustiger aan ging, hier en daar waren er spieren te voelen waarvan we niet wisten dat we ze hadden.

Het kookteam verricht wonderen, wat gaat dat perfect, ongelofelijke leuke samenwerking tussen ons en de locale vrouwen, ze maken letterlijk de lekkerste dingen, elke dag weer een enorme ervaring om inkopen te doen op de markt, wat zo`n 3 uur in beslag neemt. Ook dit duurt allemaal veel langer dan bij ons, maar het is een geweldinge ervaring.

Social work heeft ook een geweldige dag beleefd, zij komen elke keer terug met de vraag of de bouwers een beetje vlot klaar zijn, omdat er situatie worden aangetroffen die erg schrijnend zijn. Op maandag zijn er 3 moslim gezinnen bezocht, met hun gebeden en is de liefde van Jezus gedeeld.

Al met al, de sfeer in de groep zit er goed in, dag 2 kampen we wel met een aantal mensen die zich niet top voelen, het eten is hier natuurlijk heel ander, ook al is het echt lekker, maar toch. We hopen en bidden dat het hier voor vandaag bij blijft en iedereen zich morgen weer fit voelt. Wel graag gebed hiervoor, maar we hebben het super goed met elkaar! wat een mooie mensen treffen we hier aan…

ik hoop nog echt een keer foto`s te kunnen uploaden.

Gr Frank

reacties
  1. An Hoogeveen schreef:

    Fijn om te lezen dat alles voorspoedig gaat,de bouw van het “kippenpaviljoen”, de bezoekjes en dat de onderlinge sfeer goed is. Met elkaar nog een gezegende tijd gewenst!! Warme groet,An Hoogeveen.

  2. Maya Bouman schreef:

    Zo goed om te horen, ga zo door, veel zegen
    🙏😊

  3. Pauline Hobbel schreef:

    Wij als Zuid-Afrikagangers zijn weer veilig thuis. Wij kunnen afkicken. Fijn dat bij jullie de sfeer goed is, heel belangrijk! Beterschap voor de zieken, heb je nog sinaasappels kunnen scoren Nelleke? (Van Gerrit)
    Laat die Leendert (van Nelleke) maar kruien, dan houden jullie het rechte spoor😅
    Heel veel zegen op en plezier met jullie werk.
    Groet van familie Hobbel.

  4. Aletta schreef:

    Wat goed om te lezen dat jullie zoveel voor de mensen mogen betekenen!
    heel veel zegen toegewenst.

  5. Deb schreef:

    Fijn om wat te horen van jullie! Het was al zo lang stil met app en alles…… 😬
    Wat hebben jullie al veel gedaan! Goed om te horen dat veel dingen goed lopen en dat jullie een fijne groep hebben.
    Beterschap voor de ‘beroerde’ mensen onder jullie 😜. Hopelijk zijn jullie snel weer op de been.

    Lieve groetjes voor jullie allemaal en een dikke hug voor pa en ma 😘.

    Debora

    We hopen snel weer wat van jullie te horen!

Plaats een reactie